Cum se curata frigiderul

Este important să vă păstrați frigiderul curat și ordonat. Acest articol explică cum să vă păstrați frigiderul curat și mâncarea în siguranță.

Frigiderul este una dintre cele mai importante zone pe care trebuie să vă concentrați atunci când vă curățați bucătăria. Găzduind atât alimente crude, fierte, cât și băuturi și condimente, este vital ca aparatul frigorific să fie păstrat curat și igienic pentru a reduce riscul de intoxicații alimentare. Cu toate acestea, curățarea frigiderului nu este la fel de simplă precum curățarea altor zone ale bucătăriei. De asemenea, anumite produse de curățenie nu ar trebui utilizate pentru curățarea frigiderului.

Curățarea frigiderului nu trebuie să fie un proces descurajant. Acest ghid explică ce produse sunt potrivite pentru curățarea frigiderului și detaliază câteva tehnici simple care să vă ajute să îndepliniți sarcina în cel mai scurt timp!

Pot folosi produse obișnuite de curățare a bucătăriei?

Produsele de curățare, cum ar fi șervețele de suprafață blânde, care folosesc uleiuri naturale din citrice, sunt recomandate pentru a fi utilizate în interiorul unui frigider, dar trebuie evitate alte produse. Produsele de curățare pentru bucătărie pot fi foarte puternice, conținând multe substanțe chimice care ucid germenii de bucătărie obișnuiți. Cu toate acestea, ele nu ar trebui să intre în contact, nici direct, nici indirect, cu produsele alimentare; în timp ce puteți clăti produsele din interiorul frigiderului când folosiți aceste produse, pur și simplu nu merită riscul unor reziduuri chimice persistente care ar putea provoca contaminarea.

În schimb, puteți folosi săpunul normal de spălat vase pentru bucătărie și niște apă caldă pentru a șterge interiorul frigiderului și a înmuia sertarele. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta oricărui produs de curățare.

Este recomandat să se folosească dezinfectantul în frigider?

Nu ar trebui să apelați niciodată la dezinfectanți pentru curățarea interiorului frigiderului. Deși este definiția eficienței împotriva germenilor, în contact cu alimentele ingerate de om, acești dezinfectanți pot cauza diverse boli.

Produsele de curățenie naturale sunt utile?

Produsele naturale găsite chiar în propria bucătărie sunt extraordinare pentru curățarea frigiderului. Bicarbonatul reprezintă un produs de încredere pentru îndepărtarea petelor și, totodată, ajută la absorbirea mirosurilor diverselor tipuri de alimente.

Oțetul alb sau oțetul de mere este o alegere ideală pentru curățarea pieselor din oțel inoxidabil ale frigiderului.

Care sunt cele mai bune metode de curățare?

Odată ce aveți la îndemână toate produsele de curățare a bucătăriei (nu uitați: niciun dezinfectant!), este timpul să luați în considerare cum să spălați frigiderul.

Iată câteva metode utile:

-Poate părea evident, dar îndepărtați toate produsele alimentare înainte de a începe.

-Scoateți toate piesele amovibile, cum ar fi rafturile și sertarele.

-Umpleți un vas cu apă caldă și săpun de vase obișnuit.

-Începeți să ștergeți toate suprafețele.

Recomandare: utilizați o cârpă din microfibră sau un burete de șters vasele de bună calitate pentru a nu exista riscul de rupere a acestora sau de zgâriere a frigiderului în timpul procesului de spălare.

-Ștergeți și exteriorul după ce ați terminat cu interiorul

Atenție: NU uitați să scoateți frigiderul din priză!!!

Care sunt măsurile simple de prevenire a murdăriei în frigider?

Pentru a reduce dificultățile atunci când este necesară curățarea frigiderului, există o serie de modalități rapide și ușoare de a menține ordinea și curățenia în cadrul frigiderului:

-Asigurați-vă că verificați în mod constant alimentele și mâncărurile din frigider și aruncați tot ce este expirat sau mucegăit.

-Nu lăsați niciun aliment sau mâncare fără capac sau folie alimentară deasupra.

-Curățați imediat lichidele scurse.

-Păstrați în permanență un pahar umplut cu bicarbonat în partea de jos a frigiderului. Acest bicarbonat va absorbi orice miros puternic!

Publicat in 28 Octombrie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti