Cum sa eliminati petele de iarba de pe haine

Pentru parinti, nu exista bucurie mai mare decat sa isi vada copiii fericiti. Fericirea celor mici consta de cele mai multe ori in lucruri simple, precum o plimbare prin parc, cateva zile de stat la tara la bunici, jucatul alaturi de ceilalti copii in fata blocului. Mai exact orice activitate in aer liber care le permite sa isi consume energie, sa tipe de bucurie si sa alerge cat pot ei de mult. Jocul activ, in afara casei, este atat de valoros cat si de distractiv, dar poate aduce cateva provocari de curatare atunci cand copiii se intorc in interior si hainele lor sunt pline de pete.

Una dintre provocarile hainelor murdare cu care se confrunta parintii este indepartarea petelor de iarna. Iarba verde, cruda, poate fi foarte greu de scos de pe haine, mai ales daca e bine impregnata in tesatura si nu este curatata imediat. Din fericire, exista cateva remedii simple pentru indepartarea eficienta a urmelor de iarba de pe haine, astfel incat cei mici sa mai iasa la o tura de joaca afara.

Metode prin care indepartam eficient petele de iarba de pe haine

Pretrateaza pata inainte de spalare. Umpleti cu apa rece un lighean cu apa sau chiar cada, daca aveti multe haine cu urme de iarba de spalat. Preparati un amestec asemanator pastei format din detergent pudra si apa apoi si aplicati-l pe pata. Lasati hainele sa stea in acest amestec timp de aproximativ o ora.

O alta optiune este sa folositi otet alb distilat, cunoscut pentru puterea sa de a indeparta eficient petele. Frecati pata de iarba cu o solutie formata din 1: 1 otet si apa calda. Continuati pana cand pata de iarba a fost eliminata total. Puteti, de asemenea, sa lasati in prealabil pata timp de 15 minute cu otet si apa calda pentru ca solutia sa intre mai bine in tesatura.

Daca pata de iarba se afla pe o haina alba, este sigur si eficient sa folosesti acest amestec format din inalbitor (1/4 cana), peroxid de hidrogen (1/4 cana) - peroxidul de hidrogen este cunoscut si ca apa oxigenata si il gasiti in orice farmacie - si apa (3/4 cana). Acoperiti pata cu solutia creata si frecati usor. De asemenea, trebuie sa lasati pata sa se inmoaie cu aceasta solutie timp de 30 de minute pana la o ora.

Spalati hainele patate de iarba in masina de spalat rufe la aceeasi temperatura, la acelasi program si cu aceeasi cantitate de detergent ca in mod obisnuit pana observati ca pata a disparut. Spalati hainele separat pentru a proteja alte articole vestimentare.

Nu folositi niciodata uscatorul de rufe pana cand petele nu au fost indepartate complet. Aplicarea unor niveluri ridicate de caldura pe o pata existenta o va face permanenta. In general, cea mai buna solutie pentru tesatura hainelor este sa stea la uscat pe sarma la aer.

Cu multe jocuri in aer liber, petele de iarba sunt inevitabile, dar nu trebuie sa fie o durere de cap. Aceste sfaturi va vor mentine copiii fericiti si hainele lor impecabile.

Publicat in 16 Mai 2020

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti