Cum se curata graffiti de pe perete

Cum se curăță graffiti de pe perete? Este o întrebare pe care mulți proprietari de întreprinderi și spații de tot felul și-au pus-o ocazional. Și este cunoscut faptul că aceste mostre de artă urbană, mai mult sau mai puțin apreciate în funcție de cine privește, sunt la ordinea zilei și le găsim din ce în ce mai des pe pereții magazinelor și clădirilor industriale, obloanelor metalice, trenurilor și autobuzelor, blocurilor. Lista numărului de suporturi pe care artiștii graffiti își creează arta este, după cum știm, foarte largă.

Indiferent de ce credem despre ele, există un lucru asupra căruia vom fi de acord: eliminarea graffiti-urilor poate fi foarte complicată. O durere de cap neașteptată pentru cei care o întâlnesc dimineața.

Este adevărat că, uneori, proprietarii de afaceri comandă graffiti pentru a-și decora fațadele sau obloanele metalice și, în aceste cazuri, nu există nicio problemă majoră, dar când artiștii graffiti vin fără a fi chemați, a doua zi persoana afectată este întotdeauna obligată să facă același lucru: se apucă de șters sau sună la o firmă de curățenie și solicită informații despre cum să curețe graffiti de pe perete sau oriunde a fost creată opera de artă.

Sfaturile noastre pentru eliminarea eficientă a graffiti-urilor de pe diferite suprafețe

Curățarea graffitiului de pe un perete implică, în primul rând, acțiunea rapidă. Cu cât lăsați să treacă mai mult timp, cu atât vopseaua va pătrunde mai mult în material și, prin urmare, cu atât va fi mai dificil și mai scump să o îndepărtați complet.

Nu ar trebui să încercați niciodată să curățați graffiti folosind mijloace casnice deoarece cu siguranță veți ajunge să lăsați urme foarte greu de acoperit.

Odată ce graffiti-ul a fost detectat și s-a luat decizia de ștergere, următorul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este materialul pe care a fost făcut.

Graffiti pe suprafețe metalice sunt relativ ușor de îndepărtat, iar pe suprafețe poroase, cum ar fi cărămidă sau piatră, necesită mai multă muncă. Acest lucru se datorează faptului că sunt suprafețe care absorb vopseaua mai repede, de aceea nu ar trebui să încercați niciodată să curățați graffiti pe cont propriu, cu atât mai puțin pe o suprafață de acest tip.

Nu există o singură tehnică pentru a elimina graffiti de pe perete, dar firmele de curățenie folosesc substanțe chimice speciale care lucrează numai pe vopsea, fără a deteriora deloc suprafața de dedesubt. Chiar și graffiti-urile realizate pe sticlă sau plastic, foarte greu de îndepărtat, dispar în scurt timp dacă se folosește o substanță adecvată.

Aplicarea produselor anti-graffiti: prevenirea este cea mai bună opțiune

Când graffiti-ul este terminat, nu avem de ales decât să-l curățăm. Dar cine spune că ar trebui să ne resemnăm să așteptăm să se întâmple asta? Puteți să achiziționați produse anti- graffiti extrem de eficiente care pot proteja orice tip de suprafață de artiștii urbani.

Publicat in 13 Iulie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti