Cum realizam o curatenie ecologica chiar in propria noastra locuinta

Principalele discuții la masa marilor puteri ale lumii și a celor mai importante ONG-uri și asociații pentru mediu se învârt în jurul unui subiect fierbinte de câțiva ani: protejarea mediul înconjurător.

În pofida faptului că mulți biologi și cercetători au tras semnale de alarmă cu privire la efectele pe care le aduce „modernizarea” fără cercetare și atenție asupra mediului, abia în ultimii ani omenirea s-a trezit la realitate și tematici precum: încălzire globală, poluare excesivă au devenit subiecte reale de îngrijorare.

Multe companii încearcă să își diminueze impactul negativ pe care îl au asupra planetei. În aria noastră de interes, curățenie, s-a introdus conceptul de curățenie ecologică, proces care presupune folosirea de produse ecologice, utilaje eco friendly, aparatură care posedă un consum redus de energie, apă și diverse soluții de curățenie, etc.

Acest lucru ne conduce la curățarea ecologică a locuinței: știți ce tehnici puteți aplica acasă, în curățenia zilnică sau săptămânală, pentru a reduce propriul impact asupra mediului? La Interior Cleaning Services avem un angajament puternic față de sustenabilitate de ani de zile și, prin urmare, suntem încântați să vă împărtășim câteva chei fundamentale pentru o curățare cât se poate de ecologică.

Tehnici și sfaturi pentru o curățare ecologică a locuinței

Reutilizați

Este un sfat de bază: parierea pe calitate, în raport cu cantitatea sau prețul, este, fără îndoială, cel mai bun mod de a începe să vă reduceți impactul asupra mediului. Căutați întotdeauna ustensile de curățare durabile și produse de curățenie ecologie.

Curățați frecvent

Dacă curățați puțin în fiecare zi - de exemplu, ștergeți praful sau spălați podeaua - veți preveni acumularea murdăriei și nu va trebui să recurgeți la produse de curățare agresive (care sunt cele mai poluante) la fel de des.

Alegeți bine

Nu toate produsele de curățenie sunt la fel. Mulți producători au creat linii verzi ori eco sau ecologice, sau cel puțin nu atât de poluante, și merită să petreceți câteva minute în supermarket pentru a alege cele mai potrivite produse de curățenie pentru locuința dvs..

Economisiți apă și energie

Folosiți întotdeauna aparate de calitate care au un consum redus de energie. De asemenea, controlați cantitatea de apă pe care o folosiți pentru a curăța sau pentru a spăla și nu lăsați niciodată robinetul să curgă mai mult decât este necesar, cu atât mai puțin fără supraveghere. Sunt mici gesturi care pot face o mare diferență dacă ne străduim cu toții să ne amintim de ele.

Realizați produse de curățenie de casă

Detergent, balsam de țesături, săpun multifuncțional: ați fi surprins de cantitatea de produse de curățenie care se poate face în casă folosind ingrediente naturale. Spre exemplu, puteți crea soluții de curățat geamuri, podele sau pete de pe țesături. Pe internet veți găsi tot felul de rețete și ghiduri pas cu pas, așa că dacă vă simțiți creativi, mediul vă va mulțumi.

Chiar dacă nu sunteți un ecologist sau nu credeți atât de tare în daunele asupra mediului înconjurător, vă sfătuim să alegeți produse de curățenie ecologice pentru că nu sunt atât de nocive pentru dvs, cei din jur și animalele de companie – produsele de curățenie chimice elimină vapori care pot aduce probleme grave de sănătate pentru oameni: de la cele respiratorii, până la cele cardiace.

Publicat in 15 August 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti