Cele mai eficiente solutii de curatenie facute in casa

Chiar dacă se pot dovedi a fi foarte utile în timpul curățeniei, adevărul este că nu avem mereu nevoie de soluțiile chimice din comerț. Sigur, acestea pot oferi rezultatele pe care ni le dorim, însă pe lângă avantaje, există și dezavantaje. Iar cel mai mare dezavantaj al celor mai multe produse de curățenie din comerț este reprezentat întocmai de conținutul lor plin de chimicale.

Astfel, în urma folosirii lor pot apărea alergii precum și alte probleme de sănătate pe care cu toții ne dorim să le evităm. Iar acest lucru este foarte ușor de realizat folosind diferite soluții de curățenie ce pot fi făcute în casă.

Cu toții avem în locuință anumite lucruri ce pot fi transformate cu ușurință în ingredientele perfecte pentru o soluție de curățenie sigură și eficientă. Iar în acest articol ne-am propus să-ți oferim câteva exemple de soluții de curățenie care pot fi realizate cu ușurință în casă. Iată care sunt acestea:

Soluție preparată în casă pentru spălarea geamurilor

Geamurile se pot murdări foarte ușor, iar curățarea lor implică destul de multă muncă atunci când nu ai o soluție eficientă care să te ajute. Soluțiile din comerț pot fi o soluție bună, dar de ce să nu prepari una acasă?

Nu ai nevoie decât de oțet, apă și poate puțin ulei esențial, pentru a-i oferi soluției un miros cât mai plăcut.

Oțetul este natural, așa că sigur nu vor apărea probleme precum sunt alergiile pe care anumite substanțe toxice le poate produce. Nu ai nevoie decât de trei linguri de oțet și de o cană cu apă. Iar dacă nu te încântă prea mult mirosul oțetului, îl poți masca folosind puțin ulei esențial, iar astfel vei obține și un parfum plăcut.

Ce soluție poți prepara în casă pentru a curăța vasele

Spălarea vaselor este o activitate zilnică, iar dacă îți dorești să renunți la soluțiile chimice din comerț, atunci a-i putea folosi doar puțin detergent de vase obișnuit amestecat cu bicarbonat de sodiu. Astfel, caracterul abraziv al soluției realizate, precum și proprietățile grozave ale bicarbonatului de sodiu amestecat cu detergent, te vor ajuta să cureți chiar și cea mai dificilă murdărie de pe vase.

Nu numai vasele vor putea fi curățate cu această substanță, ci și aragazul sau chiar faianța din bucătărie.

Cum să cureți mucegaiul

O altă soluție grozavă o poți obține din zeamă de lămâie amestecată cu sare. La fel precum soluția recomandată mai sus, aceasta va avea un efect abraziv iar totodată efectul antifungic pe care sarea îl are te va ajuta să cureți cu ușurință mucegaiul. În plus, zeama de lămâie va oferi un parfum plăcut dar și efectul de albire, iar astfel va fi foarte ușor să speli suprafețele acoperite de mucegai.

Lasă pasta obținută să acționeze timp de un sfert de oră, iar după clătire rezultatul va fi foarte satisfăcător.

Cum scapi ușor de grăsime

Grăsimea este foarte dificil de îndepărtat de pe vase, iar asta mai ales dacă nu folosești o soluție care să te ajute. Ei bine, sigur ai praf de copt în casă. Adaugă puțin praf de copt în apa pusă la fiert, până în momentul în care se produce o spumă. Soluția obținută te va ajuta să scapi cu ușurință de grăsimea depusă pe cuptor, pe filtrele hotei sau pe alte lucruri din bucătărie.

Acestea au fost așadar recomandările noastre de soluții pentru curățenie ce pot fi preparate în casă. Încearcă-le și tu și sigur nu vei regreta.

Publicat in 16 Septembrie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti