Cum se indeparteaza grasimea dintr-o bucatarie industriala

Eliminarea grăsimilor dintr-o bucătărie industrială este cea mai mare problemă cu care se confruntă adesea proprietarii de restaurante și a oricărui tip de afacere care presupune crearea de preparate pentru clienți. Și nu este un subiect care poate fi neglijat - bucătarii și ceilalți membrii din personalul bucătăriei își curăță adesea bancul de muncă, desigur, dar de obicei nu au timp pentru curățarea profundă.

Fără intervenții adecvate de curățare, grăsimea tinde să se acumuleze în tot felul de locuri inaccesibile, iar în timp ajunge să provoace probleme mult mai grave decât ne putem imagina, inclusiv mult temutele incendii din bucătăriile industriale – pentru că grăsimea este inflamabilă.

Acest lucru nu înseamnă că întreținerea nu este importantă, desigur. De fapt, o rutină zilnică de curățare este una dintre cele mai bune modalități de a preveni multe dintre problemele cauzate de grăsimea din bucătării. Dar va fi întotdeauna necesar, pe termen lung, să se apeleze la o firmă de curățenie profesională pentru a avea rezultate excelente.

Cum se curăță bine grăsimea dintr-o bucătărie industrială?

În plus față de întreținerea zilnică, a cărei importanță nu o putem sublinia suficient, curățarea grăsimilor într-o bucătărie industrială necesită utilizarea unor produse de degresare specifice. Nu trebuie să uităm niciodată că grăsimea este foarte rezistentă la apă și poate fi rezistentă și la săpunurile convenționale, astfel încât intervențiile de curățare superficială nu vor funcționa sau nu vor oferi rezultatele dorite.

Printre produsele speciale de degresare pe care trebuie să le folosim, putem evidenția două tipuri:

Degresante pentru cuptoare și friteuze. Dintre toate aparatele pe care le putem găsi într-o bucătărie industrială, cuptoarele și friteuzele sunt cele care prezintă cele mai multe probleme la curățare. Grăsimea tinde să se lipească de ele, chiar dacă sunt curățate zilnic, deci trebuie să fie folosite spume special concepute pentru a înmuia și curăța grăsimea.

Detergenți pentru zonele de manipulare a alimentelor. Pentru o mai mare siguranță, în apropierea zonelor în care alimentele sunt de obicei manipulate, se vor folosi detergenți fungicide și bactericide care combină efectul de degresare cu un nivel scăzut sau deloc de toxicitate, astfel încât alimentele să nu fie contaminate.

Atunci când se utilizează produse speciale pentru îndepărtarea grăsimilor dintr-o bucătărie industrială, există o problemă care trebuie luată în considerare: respectarea unei serii de reglementări de siguranță. Trebuie să fie protejate întotdeauna mâinile și fața și, dacă este necesar, să fie folosite măști speciale pentru a preveni inhalarea vaporului toxic al anumitor soluțiilor chimice de curățare. Dacă bucătăria o permite, este recomandat să fie efectuată curățenia cu cât mai multă ventilație posibil.

Cu produsele adecvate, trebuie să vă concentrați pe zonele, mașinile și aparatele pe care le-am menționat mai sus, inclusiv: hote, filtre, veselă, mașină de spălat vase și nu trebuie să uitați nici de curățarea podelei bucătăriei, care în timp va acumula un strat de grăsime care poate deveni foarte rezistent și foarte periculos: poate provoca foarte multe căzături.

Dacă este necesar, ar trebui să se utilizeze și echipamente industriale de curățenie în bucătărie: mașini de curățat cu abur de mare presiune, mașini cu perii rotative etc.

Cea mai bună soluție este să aveți încredere în profesioniștii de curățare a bucătăriilor industriale, cel puțin o dată pe lună.

Publicat in 17 August 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti