De ce este esentiala curatenia halelor industriale, fabricilor si depozitelor

După planul de afaceri, strategia de vânzări și multe alte priorități antreprenoriale, curățenia halelor industriale reprezintă, în unele cazuri, unul dintre aspectele lăsate în capătul listei. Aceasta întrucât nu mulți antreprenori se gândesc la impactul pe care acest serviciu îl poate avea asupra imaginii afacerii lor, mai ales atunci când vine vorba despre succesul parteneriatelor.

Mai precis, aspectul halelor industriale reprezintă un indicator al nivelului de atenție acordat de antreprenori sănătății angajaților și pericolelor potențiale la care îi expun prin desfacerea mărfurilor venite din străinătate. Același principiu se aplică și fabricilor și depozitelor, unde angajații intră în contact cu praf, reziduuri și substanțe cu potențial periculos.

Curatenie hale industriale și birouri cu aceeași implicare

Curățenia halelor industriale nu se regăsește pe listele prioritare ale antreprenorilor care se lansează în lumea afacerilor. Modul în care se prezintă intrarea în hală, mirosul și mediul igienic în care sunt păstrate mărfurile nu sunt lucrurile pe care directorii generali le vizează în momentul în care încep să își planifice creșterea succesului corporativ.

Cu toate acestea, deși curățenia halelor industriale, fabricilor și depozitelor nu este aspectul cel mai încântător al unei afaceri, este totuși o parte extrem de importantă a funcționarii cotidiene a unei companii de retail, import - export sau construcții - și una care nu ar trebui trecută cu vederea.

Iată trei motive care va pot ajuta să înțelegeți de ce curățenia halelor industriale este esențială ;

Imaginea este totul

Această regulă este valabilă și în cazul persoanelor, dar cu siguranță este valabilă și pentru întreprinderi - în special pentru organizațiile mai tinere. Indiferent dacă încercați să atrageți noi clienți, investitori de calibru mare sau cei mai buni angajați din industria dumneavoastră, imaginea mediului în care angajații își desfășoară activitatea înseamnă foarte mult.

În timp ce nu ar trebui niciodată să judecați o carte după copertă, atât birourile, cât și halele industriale, fabricile și depozitelele murdare, prăfuite și slab îngrijite pot reflecta o imagine nefavorabilă asupra unei afaceri. Dacă o companie nu poate avea grijă de mediul său de lucru, cum va avea grijă de conturile sale de clienți? Cum se va asigura că finanțele sale sunt îngrijite și bine gestionate?

O hală murdară sugerează, de asemenea, un set de valori care sunt în contradicție cu o organizare eficientă și dinamică. Dacă o companie nu apreciază grija și prezentarea ireproșabilă, poate că nu poate fi nici un partener sau furnizor bun de servicii. Asigurarea unui standard profesional de curățenie în halele și depozitele în care angajații își desfășoară activitatea indică faptul că investiți în afacerea dumneavoastră.

Curățenia promovează productivitatea

Un loc de muncă bine întreținut este important și pentru personalul existent. Mai mult, studiile sugerează că angajații care lucrează în zone cu niveluri mai ridicate de praf de suprafață își evaluează productivitatea ca fiind mai scăzută. Acest lucru este rezonabil - persoanele care se simt confortabile și îngrijite într-un mediu au mai multe șanse să lucreze mai eficient în comparație cu personalul care se simte incomod, date fiind condițiile de lucru.

Angajații sunt mai predispuși să se simtă bine dispusiti de un angajator care investește în ei, determinându-i să depună mai mult efort. Mediile de zi cu zi sunt o mare parte din aceasta. Personalul dumneavoastră ar trebui să se simtă pozitiv în ceea ce privește spațiul lor de lucru - și ar trebui să vadă efortul pe care angajatorul îl depune în menținerea unui mediu de lucru curat și confortabil pentru ei.

Investiție repartizată între grijă și imagine

Curățenia în halele industriale poate fi un serviciu trecut cu vederea de întreprinderile aflate în mișcare din cauza constrângerilor bugetare. Cu toate acestea, reprezintă un serviciu care acoperă două segmente și ajută antreprenorii să-și optimizeze cheltuielile. Mai precis, discutăm despre imagine și oferirea unui mediu igienic, plăcut și sigur pentru angajații care își desfășoară aici activitatea.

Privind pragmatic, aceste servicii reprezintă investiții pe termen lung asociate succesului unei afaceri. Deși “răsplata” vine mai târziu, sub formă de aprecieri din partea partenerilor, este un bun început pentru a marca evoluția afacerii. Dincolo de strategii de vânzare, branding și alte servicii asociate promovării unui business, temelia imaginii se reflectă în “acasă”, fie că discutăm despre o clădire de birouri, fabrici, depozite sau hale industriale.

Înainte ca imaginea unei companii să se reflecte în sediul luxos, partenerii de calibru internațional sau profitul înregistrat, aceasta se reflectă în detaliile mici asupra cărora se apleacă antreprenorii de succes. Unul dintre acestea este curățenia spațiilor în care angajații își desfășoară activitatea, care ar trebui să fie îngrijite și igienizate indiferent că discutăm despre un birou sau un depozit de fabrică.

Publicat in 05 Ianuarie 2020

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti