Cum igienizam un dozator de apa

Curățați și igienizați răcitorul de apă în mod regulat

Suntem conștienți de numeroasele beneficii la nivel de sănătate care provin din consumul de apă filtrată sau tratată. În multe birouri, apa curată provine de la un dozator de apă ce folosește apă îmbuteliată. Cu toate acestea, dacă acesta nu este igienizat corespunzător este posibil ca apa tratată să se re-contamineze.

Cât de des curățați un dozator de apă?

Ar trebui să curățați dozatorul de apă în mod regulat, în funcție de frecvența cu care este utilizat. O regulă bună este să îl curățați de fiecare dată când schimbați bidonul de apă.

Având în vedere că există atât de multe mâini diferite care ating constant dozatorul de apă, precum și mulți oameni care reumplu sticle de apă care pot avea germeni pe ele, există o mare probabilitate ca dozatorul dvs. de apă să se murdărească destul de repede.

Nu se murdărește doar locul în care oamenii ating dozator (cum ar fi robineții de apă). Interiorul bidonului de apă se poate contamina cu alge și reziduuri chimice.

Dozatorul de apă este poziționat în centrul biroului dvs.? Asigurați-vă că este întotdeauna strălucitor și situat într-un loc optim pentru dvs. și colegii dvs. pentru a-l igieniza regulat.

Cum se curăță și igienizează dozatorul de apă

În primul rând, nu uitați să deconectați dozatorul înainte de a scoate bidonul de apă pentru curățare, din motive de siguranță.

Una dintre cele mai eficiente și naturale modalități de a curăța și igieniza dozatorul de apă este prin utilizarea unei soluții pe bază de oțet. Pentru a prepara această soluție dezinfectantă, amestecați 15 ml de oțet cu 5 L de apă caldă.

După ce ați deconectat dozatorul, scoateți bidonul de apă și scurgeți-l de excesul de apă, apoi turnați compoziția pe bază de oțet în acesta – desigur, este de bun augur să spălați si interiorul acestuia cu o cârpă. Puneți bidonul de apă cu soluția înapoi pe dozator, dați drumul la robineți pentru a se scurge toată apa cu soluție din bidon în timp ce aceasta curăța bine interiorul dozatorului de apă.

Dacă aveți dozator de apă cu rezervor fix, scoateți capacul rezervorului și scoateți deflectorul (pâlnia de plastic sau discul) din rezervor, iar cu o cârpă curată și puțină apă fierbinte cu săpun pentru vase, curățați și clătiți complet rezervorul. Umpleți rezervorul de apă cu soluția de curățare pe bază de oțet. Lăsați soluția să stea câteva minute în rezervor. Scurgeți-o complet prin rezervor.

Umpleți rezervorul cu apă curată și rece / bidonul de apă (poate fi purificată sau de la robinet în acest moment). Scurgeți apa prin robineți. Înlocuiți apa și repetați acest proces de cel puțin 2 sau 3 ori pentru a vă asigura că soluția de curățare pe bază de oțet este îndepărtată temeinic.

Nu uitați să curățați exteriorul dozatorului de apă. Ștergeți-l cu apă caldă și o cantitate mică de săpun pentru vase.

Curățarea pieselor suplimentare

Nu doar dozatorul de apă are nevoie de curățare. Nu uitați și părțile din plastic, cum ar fi țeava de scurgere, deflectorul, țevile și rezervoarele. Nu utilizați produse de curățare dure aici deoarece pot apărea zgârieturi.

Înmuiați aceste părți în apă fierbinte și săpun. Clătiți-le bine cu apă curată. Pentru o curățare suplimentară, utilizați o cârpă curată și o cantitate mică de soluție de curățare pe care ați folosit-o pentru restul curățării pentru a șterge piesele.

Clătiți din nou cu apă caldă și uscați complet.

Cum curăț un dozator de apă caldă?

Nu utilizați înălbitor pe un dozator de apă fierbinte ca soluție de curățare. În schimb, fierbeți apă și umpleți rezervorul. Lăsați apa fierbinte să stea în dozator pentru câteva minute, astfel încât să distrugă bacteriile și germenii. Frecați interiorul cu o perie. Scurgeți apa fierbinte și umpleți sticla de apă de câteva ori cu apă curată și rece.

Având în vedere frecvența și metodele sugerate pentru curățarea unui dozator de apă, aceasta este o treabă bună de externalizat către profesioniști. Doriți să vă asigurați că nu beți apă contaminată la locul de muncă, iar menținerea igienizată a dozatorului de apă este una dintre cele mai bune modalități de a asigura sănătatea colegilor.

Publicat in 09 Octombrie 2020

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti