Cum sa va mentineti baia curata mai mult timp

In cadrul caminului dumneavoastra, baia este locul in care se pot aduna cele mai multe bacterii si tocmai de aceea este nevoie de o atentie deosebita asupra procesului de curatenie in astfel de spatii. Din pacate, baia este si locul in care se instaleaza cel mai repede murdaria, dar expertii Urgent Curat va recomanda sa urmati urmatoarele sfaturi pentru a va mentine baile curate pentru o perioada indelungata:

Impiedicati instalarea umiditatii

Pastrati cateva echipamente si produse de curatenie la indemana si in fiecare saptamana curatati faianta, cabina de dus sau cada pentru a preveni aparitia petelor de mucegai. Alternativ, deschiderea ferestrelor inainte de dus poate fi de mare ajutor in eliminarea instalarii umezelei.

Rezistenta la apa

Daca nu doriti ca apa si urmele de sapun sa lase urme inestetice in baia dumneavoastra, ati putea opta pentru un tapet special, rezistent la apa. O alta alternativa ar fi aceea de a aplica o solutie care odata aplicata pe gresia si faianta din baia le confera rezistenta la apa.

Opriti utilizarea sapunului solid la chiuveta

Incercati sa utilizati un sapun lichid la chiuveta si depozitati-l intr-un dozator cu pompa. Astfel depozitat este mult mai igienic si elimina acumularea de sapun pe blatul chiuvetei, mentinandu-l astfel curat.

Organizati dulapurile

Nu mai tineti obiecte pe blatul din baie ori pe rafturile orglinzii. Cel mai bine ar fi sa le plasati in dulapuri, in special articolele cum ar fi cosmeticele si accesoriile pentru par. In acest fel le veti proteja, dar veti avea parte si de o baie mai aerisita.

Bare pentru uscarea prosoapelor

Daca va atarnati prosoapele pe bare ample acestea se vor usca mai rapid si vor face ca baia dumneavoastra sa arate mult mai organizata. In cazul in care nu aveti spatiu suficient, puteti instala astfel de bare pe usa baii.

Utilizati produse de curatare cu efect de lunga durata

Daca va doriti ca in baia dumneavoastra curatenia sa se mentina pentru o perioada indelungata si produsele de curatenie pe care le utilizati trebuie sa fie pe masura. Alegand produsele cu efect de durata, chiar daca sunt ceva mai costisitoare, in timp investitia se va amortiza si va veti bucura de o baie imaculata.

Servetele dezinfectate

Pentru cazurile in care apar pete de pasta de dinti, machiaj si multe altele, este indicat sa aveti mereu la indemana niste servetele umede pentru multi-suprafete cu efect dezinfectant. Astfel puteti curata rapid diferite zone ale baii si avantajul acestora este ca se usuca rapid.

Preveniti deteriorarea perdelei de dus

Pentru a va bucura de perdeaua de dus pentru mai mult timp, ii puteti inmuia partea inferioara intr-o solutie care sa contina clor pentru a preveni acumularea sapunului, a mineralelor si a mucegaiului.

Urmariti cu rigurozitate aceasta rutina si salvati-va de suferinta de curatare a baii la sfarsitul fiecarei saptamani. Insa daca tot considerati ca sunteti depasiti de situatie, puteti apela cu incredere la un furnizor de servicii de curatenie la domiciliu pentru a va bucura in orice moment de o baie curata si de un camin lipsit de murdarie.

Publicat in 29 Mai 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti