Importanta mentinerii salilor de fitness si salilor de sport in conditii superioare de curatenie

Stilul de viata inadecvat indreapta tot mai multi romani catre salile de fitness sau catre salile de sport pentru a spori calitatea vietii. Fie ca este vorba de un numar mare de clienti fie ca este vorba de un numar redus de clienti care calca zilnic pragul unei sali de sport sau unei sali de fitness, necesitatea mentinerii unei sali curate este esentiala pentru sanatatea celor care se afla acolo. Pentru a putea intelege importanta mentinerii unei bune igenizari a unor astfel de locuri, o sa luam pe rand fiecare tip de sala.

De ce este necesara pastrarea curateniei in salile de fitness?

Salile de fitness aduna zilnic personae care vor sa aiba un corp sculptat, tonifiat. Astfel, o multime de aparate asteapta fie folosite.

Aceste aparate sunt folosite intr-o singura zi de foarte multe personae. In timpul exercitiilor, acestea transpire si umezeala este transferata huselor aparatelor. Este necesar ca de cel putin 2 ori pe zi aceste aparate sa fie curatate si dezinfectate pentru a nu exista riscul transmiterii diverselor boli de piele de la client la client. Produsele folosite pentru curatarea acestor aparate trebuie sa nu irite pielea oamenilor si sa fie blande cu materialele. De asemnea, aceste produse trebuie sa aiba in compozitia lor substante menite sa protejeze tesatura si sa nu permita ca mirosul neplacut sa se impregneze rapid in tesatura.

De ce este necesara pastrarea curateniei in salile de sport?

Salile de sport aduna laolalta iubitori ai diverselor tipuri de jocuri precum: baschet, volei, handbal, tenis etc., astfel ca numarul persoanelor care calca simultan pragul unei sali de sport este foarte mare.

In aceste sali de sport praful este nelipsit in fiecare zi, iar prin aceste activitati care implica alergat si jocuri cu mingea, praful se ridica si poate ajunge in plamanii jucatorilor, provocand diverse boli respiratorii. Astfel, este necesar ca praful sa fie sters de cel putin 3 ori pe zi daca nu sunt folosite produse profesionale.

Produsele profesionale ajuta ca depunerea prafului sa nu mai fie atat de rapida, astfel ca se poate scuti timpul de igenizare. Produsele folosite trebuie sa fie placute cu mediul pentru a nu elimina in aer substante nocive organismului uman.

Diversele obiecte folosite: mingii, palete, etc. trebuie sa fie zilnic igenizate deoarece ele ating mereu podeaua si mainile jucatorilor.

Vestiarele si baile salilor de sport si salilor de fitness

Vestiarele necesita si ele o atentie ridicata deoarece riscul inmultirii diverselor tipuri de bacterii ca rezultat al unei slabe igenizari este iminent. Astfel, persoanele care isi lasa obiectele personale in vestiare se pot imbolnavi daca interiorul dulapurilor nu este bine dezinfectat.

Baile necesita si ele o atentie sporita. Dezinfectarea lor trebuie sa se faca de cel putin 3 ori pe zi pentru a pastra un mediu igenizat mai ales daca acestea sunt prevazute si cu cabine de dus.

Dupa cum se poate observa, un mediu creat pentru imbunatatirea stilului de viata poate duce la imbolnavire daca acesta nu este curatat, dezinfectat si igenizat intr-un mod corespunzator cu obiecte profesionale.

Publicat in 13 Noiembrie 2018

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti