Metode eficiente pentru a avea o casa curata si frumos mirositoare atunci cand aveti un animale de companie

Cu totii ne iubim animalele de companie si viata nu ar fi la fel fara ele! Animalele de companie ne aduc distractie, joc, dragoste, companie ... dar ele pot aduce, de asemenea, mirosuri nedorite!

In acest articol vom discuta despre modul in care iubitorii animalelor de companie isi pot pastra casa cu un miros curat si proaspat, fara a fi nevoie sa-i scoata afara din casa pe iubitii patrupezi.

Dar, mai intai, un cuvant despre ceea ce inseamna mirosuri in casa. Un miros este pur si simplu o abundenta de molecule de gaz care plutesc in aer. Va puteti gandi la mirosuri ca la un sistem de alarma timpuriu - este modul casei dvs. de a va spune ca exista o problema.

Pasul 1 - Ventilatie

Inainte de a va duce la domiciliu cu o artilerie de odorizante chimice si produse excesive de curatare, este bine sa stiti ca multe mirosuri ale gospodariilor pot fi eradicate gratuit prin o mai buna ventilare.

Odata ce un miros se resimte puternic in aer, trebuie sa aduceti in locuinta aer proaspat. Acest lucru se realizeaza prin mentinerea unei bune circulatii a aerului in locuinta pentru a indeparta moleculele urat mirositoare.

Pentru a permite aerului sa circule deschideti simultan doua geamuri care se afla in incaperi diferite pentru a se crea un tunel de circulatie. De asemenea, puteti sa apelati la cumpararea unui aer conditionat menit sa faca singur aceasta circulatie a aerului si sa reimprospateze locuinta.

Pasul 2 - vizati zonele care aduc cel mai des miros neplacut

Principalii vinovati pentru mirosul de animale de companie in locuinte sunt tapiteria regasita pe scaune si mobilier, plus covoare si mochete. Din pacate, aceste zone pot fi cele mai dificile si consumatoare de timp pentru curatare si necesita curatare periodica sau curatare cu aburi. Covoarele, mochetele si mobilierul din casa trebuie sa fie curatate regulat (cel putin o data sau de doua ori pe saptamana) pentru a scapa de parul animalelor, dar si de mirosul acestora.

Investiti in servicii profesionale de curatrenie la fiecare sase luni pentru a curata cu adevarat si a dezinfecta aceste zone. O curatare profunda cu abur ajuta la eliminarea sursei mirosului urat si va lasa casa cu un miros proaspat.

Curatati accidentele produse de animele imediat ce acestea se intampla cu un sapun sau un detergent de covoare specializat. Aveti grija sa nu supra-saturati fibrele cu apa, care pot deteriora covorul si cauza mucegai.

Pasul 3 - Utilizati un agent de eliminare a mirosului de animale

Daca "accidentele" de pisica sunt un eveniment comun in casa dvs., investitia intr-un detergent enzimatic este o necesitate. Detergentii enzimatici sunt conceputi pentru a contracara particulele unice ale urinei de pisica pe care alte produse de curatat nu le-ar putea inlatura.

Sapunul, otetul, bicarbonatul de sodiu, amoniacul, clorul si peroxidul de hidrogen nu sunt chimic capabile sa elimine complet petele. Aceste metode la domiciliu pot provoca temporar miros urat, iar atunci cand sunt expuse la umiditate, mirosul este eliberat din nou, acest lucru incurajand pisica sa faca aceeasi greseala pe covor de doua ori!

Pasul 4 - tineti-va curat animalul de companie!

Nici o curatenie generala a casei nu o sa functioneze daca animalele de companie si zonele pentru animale de companie nu sunt curatate, de asemenea. Faceti-va timp sa va spalati in mod regulat patrupedul si sa va spalati lenjeria de pat o data pe saptamana. Jucariile animalelor pot fi si magneti pentru mirosul acestora, asa ca spalati-le in mod regulat.

In timp ce pisicuta se pastreaza curata, litiera nu o face. Asigurati-va ca reimprospatati si completati frecvent nisipul pentru a evita emisiile inutile de mirosuri.

Publicat in 24 Ianuarie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti