Solutii de curatare alternative pentru uz casnic

Cu toții avem produsele preferate de curățenie. Dar te-ai oprit vreodată să te gândești la ce se află în interiorul acelei sticle?!

Numeroase studii de caz demonstrează faptul că substanțele chimice toxice din produsele de curățenie pentru uzul casnic reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea noastră și pentru mediu.

Cu toate acestea, poți curăța casa cu produse naturale pe care le ai la îndemână, în special atunci când procesul de curățare nu este atat de complex.

Iată care sunt unele dintre cele mai populare astfel de produse!

Otețul alb

Un dezinfectant natural, oțetul alb poate fi folosit ca un produs universal de curățat, ce funcționează propice pe majoritatea suprafețelor din jurul casei. Poți încerca să pui o soluție din apă si otet alb într-o sticlă pulverizantă și să o folosești pentru a elimina diverse grăsimi, precum și pentru a curăța praful.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu și-a câștigat deja reputația ca fiind un bun odorizant natural, dar știai că acesta poate fi folosit și ca un agent extrem de eficient pentru a curăța anumite suprafețe?

Sucul de lămâie

Acest dezinfectant natural este un agent de albire extrem de profesionist și are o varietate de utilizări, atât în interiorul cât și în afara bucătăriei. De exemplu, pentru a steriliza anumite plăci din lemn, poți freca o jumătate de lămâie pe întreaga suprafață a acestei plăci, iar apoi să o clătești cu apă fierbinte.

Borax

Valorizat pentru proprietățile sale de dezinfectare a suprafețelor, Borax (boratul de sodiu) este un excelent agent multifuncțional de curățare, care este deosebit de potrivit pentru curățarea suprafețelor pictate și a pereților murdăriți. Îl poți folosi în unele contexte pentru a curăța pereții, dar și podelele.

Soda pentru spălare

Disponibilă în raionul dedicat produselor de curățenie, aceasta nu numai că sporește puterea detergentilor de rufe (poti adăuga câte o jumătate de cană la fiecare ciclu de spalare împreună cu detergentul obișnuit), dar poate fi utilizată în siguranță și pentru curățarea băii.

Alcool izopropilic

Cine ar fi bănuit ca acest produs medical ar putea avea atât de multe utilizări practice în jurul casei? Îl poți utiliza pentru a dezinfecta și curăța murdăria de pe telefoanele pe care le folosești în fiecare zi, ori a reziduurilor care se mai adună pe tastaturile atât de solicitate ale calculatoarelor și laptopurilor.

Amidonul de porumb

Amidonul de porumb poate fi amestecat cu apă pentru a forma o pasta pentru curățarea grăsimilor adunate pe vase, în jurul hotei de aerisire sau a dulapului.

De asemenea, poți folosi amidonul de porumb pentru a deodoriza și a reîmprospăta covoarele (care, la fel ca în cazul băilor, reprezintă una dintre cele mai solicitante aspecte atunci când vine vorba despre curățenia generală).

Toate aceste produse sunt alternative sănătoase la produsele standard de curațenie care pot ascunde multe elemente toxice în compozițiile lor.

Publicat in 19 Octombrie 2018

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti