Ar trebui sa-mi inlocuiesc mocheta de birou sau poate fi curatata

Mocheta este o parte esențială a unui birou modern. Pe lângă faptul că este o alternativă la pardoseala din gresie sau ciment, poate adăuga eleganță și căldură biroului dumneavoastră. Dar, ca orice alt obiect, mochetele se uzează ca urmare a unei utilizări constante. Își pierd culoarea și strălucirea și par șterse și vechi. Atunci când o mochetă pare prematur veche, problema rezidă adesea în lipsa unei curățări adecvate a mochetelor de birou.

Mocheta de birou trebuie să suporte greutatea sutelor de pași în fiecare lună a anului și, în mod natural, se murdărește cu praf, bacterii, pete, noroi și alergeni. Murdăria, bacteriile, microbii, micile particule coboară până la baza fibrelor mochetei și se infiltrează în ele, provocând uzura prematură.

Ce faci atunci când mocheta pare veche? Primul gând ar fi să o înlocuiți cu o nouă mochetă. Dar atâta timp cât nu este complet uzată, o puteți curăța și restabili într-o stare nouă.

Nu trebuie să vă cumpărați echipament și materiale de curățat pentru a vă curăța mocheta. Puteți să vă bazați pe serviciile de curățat covoare și mochete ale firmelor de curățenie profesionale. Firmele profesionale de curățare a covoarelor și mochetelor de birou, precum Urgent Curat, oferă servicii de curățenie la fața locului, astfel încât mochetele să fie curățate după cum doriți.

Există mai multe metode profesionale de curățare a covoarelor și mochetelor de birou. În general, acestea sunt împărțite în două categorii: extracția apei calde și curățarea chimică.

Extracția apei calde

Extracția apei calde, numită și curățare cu abur, implică pulverizarea pe suprafața mochetei a apei fierbinți amestecată cu o cantitate foarte mică de substanță de curățare (detergent) și aspirarea simultană a apei pulverizate. Orice murdărie, praf și alte particule aflate între fibrele mochetelor sunt îndepărtate imediat de aspirator. Curățarea cu apă este în general considerată a fi cea mai eficientă și preferată metodă de curățare a mochetei.

Această metodă de curățare a mochetei necesită foarte puțin sau deloc detergent, astfel încât să nu lase reziduuri. Cu toate acestea, dacă umezeala nu este îndepărtată complet, covorul / mocheta poate deveni în curând o gazdă a mucegaiului și a microbilor. Acesta este un alt motiv pentru a vă asigura că angajați o companie de curățenie profesională.

Curățare chimică

Metodele de curățare uscată pentru mochete implică utilizarea de mașini specializate (cum ar fi o mașină perie, o mașină rotativă sau un pulverizator de compresie) și curățarea cu substanțe chimice pentru a îndepărta murdăria și petele. Aceste metode sunt mai rapide și implică mai puțină forță de muncă decât extracția cu apă caldă. Cu toate acestea, curățarea chimică are tendința de a lăsa reziduuri chimice în mochetă.

Există mai multe metode de curățare chimică. Una dintre acestea implică împrăștierea uniformă a unui compus de curățare pe o mochetă și apoi perierea sau spălarea acesteia pentru a îndepărta murdăria și petele. O altă metodă implică aplicarea polimerilor pentru cristalizarea (încapsularea) particulelor de murdărie și apoi aspirarea reziduului uscat. Curățarea uscată este, în general, utilizată în zonele cu probleme și nu pe întreaga suprafață mochetată.

Puteți utiliza oricare dintre metodele de curățare descrise mai sus. Dar pot fi necesare metode specifice, în funcție de severitatea decolorării și de numărul petelor din mocheta de birou. Prin urmare, ar trebui să discutați mai întâi cu profesioniștii în curățarea covoarelor și mochetelor pentru a determina cea mai potrivită metodă pentru mocheta dumneavoastră. Un program regulat de întreținere a mochetelor poate prelungi viața acestora, ceea ce vă poate economisi mii de lei pe durata lor de viață.

Publicat in 15 Ianuarie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti