Cum arata un program de sarcini pentru curatenie în casa

Pentru a face curățenie în casă în mod eficient, aveți nevoie de un program bine pus la punct, prin intermediul căruia să fie împărțite sarcini pe care să le repetați zilnic, o dată pe săptămână sau chiar lunar. Fie că alegeți o firmă de curățenie care să se ocupe de domiciliul dumneavoastră, ori vă ocupați singuri de curățenie, fără optimizarea întregului proces, veți ajunge să faceți curățenie fără a observa rezultate notabile.

Foarte mulți oameni se confruntă cu aceeași problemă când vine vorba de curățenie în casă. Deși curățenia se efectuează săptămânal, sau chiar mai des, tot pare dezordonat și nimeni nu știe unde se află anumite lucruri importante. Pentru a vă păstra casa curată, trebuie să vă setați un program și să dezvoltați niște obiceiuri care să vă ajute să ajute pe termen lung. Cel mai simplu mod de curățare a casei este acela de a crea un program, împărțit pe camere și sarcini.

Program pentru o curățenie în casă extrem de eficientă

Gândiți precum o firmă de curățenie profesională și realizați un program compus din sarcini și termene limită. Împărțind sarcinile pe fiecare cameră a casei vă va ajuta să faceți curat mai repede, în special fiindcă fiecare încăpere are nevoi diferite. Așadar, un program ideal arată astfel:

Sufragerie

Pentru o sufragerie curată trebuie să vă împărțiți sarcinile de curățenie pe categorii de timp precum sarcini zilnice, săptămânale, lunare și sezoniere. Zilnic trebuie să duceți gunoiul, să triați hârtiile și să puneți lucrurile folosite la locul lor. O dată pe săptămână puteți șterge praful, în timp ce lunar ar trebui să spălați covoarele, draperiile și sistemul de ventilație (dacă aveți). Cât despre curățenia sezonieră, aceasta se referă la acea curățenie generală pe care trebuie să o faceți o dată sau de două ori pe an, în cadrul căreia trebuie spălate geamurile și curățate covoarele cu produse profesionale.

Bucătărie

Bucătăria este un loc special din casa dumneavoastră și probabil cel care are nevoie de cea mai multă curățenie. Zi de zi va trebui să vă asigurați că nu păstrați mâncare alterată, că vasele sunt curate, iar electrocasnicele trebuie curățate după fiecare utilizare. Săptămânal este recomandat să dezghețați congelatorul, iar o dată pe lună trebuie curățat și cuptorul. Când vine momentul curățeniei generale, va trebui să dezghețați complet frigiderul și să curățați piesele detașabile ale electrocasnicelor.

Dormitor

Pentru a face curățenie în casă, trebuie să făceți patul zilnic, iar hainele să fie la locul lor întotdeauna. Săptămânal ar trebui schimbată lenjeria și șters praful, iar o dată pe lună ar trebui să reorganizați dulapurile și comodele pentru a vă asigura că îndepărtați praful și murdăria. Curățenia sezonieră în dormitor necesită spălarea covoarelor, a draperiilor și a geamurilor.

Baie

Baia este locul în care se pot aduna foarte multe bacterii, motiv pentru care profesioniștii recomandă ștergerea suprafețelor zilnic. O dată pe săptămână ar trebui spălate chiuveta, cada, vasul de toaletă și înlocuite covoarele și prosoapele. Lunar ar trebui dat și cu mopul, iar o dată sau de două ori pe an ar trebui să curățați gresia și faianța cu soluții speciale.

Publicat in 07 Ianuarie 2020

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti