Curatarea canapelelor: ghid pentru ingrijirea pieselor centrale din living

Canapeaua reprezintă poate cea mai importantă piesă din living, așa că este totodată expusă unui grad mai ridicat de uzură spre deosebire de alte obiecte de mobilier din această încăpere. Ne așezăm zilnic pe ea, petrecem ore în șir în fața televizorului iar uneori gustarea servită în timpul unui serial ajunge și pe tapițeria acesteia.

Prin urmare, odată cu trecerea timpului, urmele nu vor întârzia să apară, fiind necesară o curățare a canapelei. Ei bine, această operațiune este posibilă și, atât timp cât este efectuată corect, vei face canapeaua să arate ca nouă. Asta înseamnă că nu va trebui să o schimbi doar pentru că nu mai arată prea plăcut, ci dimpotrivă.

În acest articol ne-am propus să îți oferim câteva sfaturi simple ce te vor ajuta să te ocupi de curățarea canapelelor în mod cât mai eficient:

Folosește o husă

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o canapea ori canapeaua deținută arată încă la fel ca atunci când era nouă, atunci ai putea avea în vedere folosirea unei huse. Astfel, o vei proteja de toate petele și de uzura care i-ar putea afecta aspectul. Este o măsură simplă, accesibilă dar mai ales eficientă de a păstra aspectul plăcut al canapelei.

Prevenirea este mai ieftină decât rezolvarea unei probleme, iar de aceea am decis să începem cu acest sfat.

Apelează la soluțiile special concepute pentru curățarea canapelelor

În comerț găsești astăzi absolut orice. Piața produselor de curățenie este suficient de ofertantă pentru a găsi cu ușurință absolut orice tip de produs, indiferent care sunt nevoile pe care le întâmpini. Vei găsi, așadar, chiar și soluții pentru curățarea canapelelor, soluții pe care îți recomandăm să le folosești și tu.

Înainte de toate, testează soluția achiziționată pe o suprafață mai puțin vizibilă, pentru a te asigura că nu apar surprize neplăcute.

De asemenea, asigură-te că alegi o soluție de curățare special concepută pentru tipul de material folosit pentru confecționarea canapelei tale.

Folosește un aspirator pentru îndepărtarea prafului

Praful se va așeza cu ușurință pe canapeaua ta și chiar va pătrunde în interiorul materialului acesteia. Prin urmare, chiar dacă nu este la vedere, ar trebui să te ocupi constant de îndepărtarea prafului din canapeaua ta. În acest sens, poți folosi un aspirator puternic iar astfel vei reuși să previi petele ce vor apărea în mod iminent atunci când vei scăpa chiar și o picătură de apă pe canapea.

În plus, îndepărtând regulat praful din canapeaua ta, vei evita alergiile și alte probleme de sănătate cauzate de acesta.

Dacă ai un aspiratori cu aburi, atunci cu siguranță vei reuși să faci canapeaua să arate ca nouă, ceea ce îți va oferi foarte multă satisfacție.

Folosește o perie fină

La fel de mult va ajuta folosirea unei perii fine, pe care o poți folosi săptămânal pentru curățarea canapelei de scame și nu numai. Astfel îi vei păstra aspectul atrăgător pe termen îndelungat și totodată vei preveni degradarea aspectului canapelei tale.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai practice sfaturi pe care ți le putem oferi pentru curățarea canapelei. Pune-le în practică și sigur nu vei regreta!

Publicat in 21 Octombrie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti