De ce ar trebui sa va curatati regulat aparatele de aer conditionat

Curățarea aparatelor de aer condiționat este una dintre acele sarcini greoaie pe care tindem să le amânăm permanent. Cu toate acestea, echipamentele în discuție sunt sisteme pe care le folosim foarte des, mai ales la sfârșitul primăverii și pe tot parcursul verii.

Aparatele de aer condiționat contribuie decisiv la îmbunătățirea confortului ambiental în case, locuri de muncă și centre de divertisment. În multe locuri, aerul condiționat este un plus, un confort suplimentar, iar în cele mai fierbinți zile poate fi esențial.

Temperatura este unul dintre factorii care are cel mai mare impact asupra bunăstării noastre, așa că ar trebui să avem grijă de sistemele care ajută la menținerea ei într-un punct optim. Cu toate acestea, curățarea aparatelor de aer condiționat este o sarcină pe care o realizăm doar din când în când.

Probabil pentru că nu suntem conștienți de măsura în care murdăria acumulată scade performanța sistemelor de aer condiționat și că poate deveni chiar o problemă pentru sănătatea noastră.

Ce probleme poate aduce lipsa curățării corespunzătoare și regulate a aerul condiționat?

Pierderea performanței dispozitivului - De fapt, este de la sine înțeles: cu cât se acumulează mai multă murdărie în aerul condiționat, cu atât va funcționa mai greu. Vom ajunge să cheltuim din ce în ce mai mulți bani pe energie electrică și, pe termen lung, vom cheltui foarte mulți bani pe repararea acestuia.

Scăderea longevității sale - Acest punct este strâns legat de cel precedent. Pe măsură ce murdăria consumă sistemele de aer condiționat, nu numai că va funcționa mai rău, ci va crește riscul de probleme tehnice ireparabile. Vom sfârși prin a fi obligați să înlocuim întreaga noastră instalație de aer condiționat pur și simplu pentru că nu am curățat-o în mod regulat și corespunzător.

Probleme de sănătate - Aparatele de aer condiționat au filtre care rețin murdăria, particule dăunătoare care plutesc în aer, microorganisme, dar, desigur, aceste filtre au limite. Dacă nu le curățăm niciodată sau le curățăm foarte rar, aparatul de aer condiționat va sfârși prin a expulza toată acea murdărie în mediul înconjurător și va agrava calitatea aerului din interior, ceea ce pe termen lung ne va cauza multe probleme respiratorii și de sănătate foarte grave.

Cum se curăță sistemele de aer condiționat?

Curățarea unui aparat de aer condiționat pentru propria locuință este o sarcină foarte ușoară. În mod normal, va fi suficient să deconectați sursa de alimentare, să scoateți filtrele și să folosiți o cârpă umedă și săpun pentru a îndepărta murdăria. Filtrele sunt fragile, deci trebuie să le manipulați cu grijă.

Un caz separat sunt aparatele de aer condiționat centralizate pe care le găsim în birouri, industrii, clădiri instituționale, spitale, școli. Nu numai că sunt sisteme mai mari și mai complexe, dar au și conducte mari de aer condiționat în care murdăria tinde să se acumuleze, în special în lunile de inactivitate.

În aceste cazuri, este, fără îndoială, cel mai bine să apelați la o companie de curățare pentru conducte de ventilație și aparate de aer condiționat. Profesioniștii care cunosc aceste sisteme, precum și echipamente și materiale specifice știu cum să le curețe în profunzime.

Indiferent de sistemul dvs. de aer condiționat, menținerea acestuia în condiții de vârf nu numai că vă va ajuta să economisiți bani pe termen lung, ci vă va ajuta să vă mențineți sănătatea în parametrii optimi.

Publicat in 12 Iulie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti