Cum se calculeaza un buget de curatare? De ce trebuie sa tii cont

Cum se calculează un buget de curățare?

Calculul unui buget de curățenie poate fi o sarcină destul de dificilă. Există mulți factori care influențează suma finală pe care ne-o va propune firma de curățenie și, în plus, fiecare intervenție este diferită.

Deși cifrele specifice vor depinde de fiecare companie și fiecare buget, noi am calculat bugete și am executat curățenie la domiciliu, birouri și hale industriale pentru mai mult de 10 de ani, astfel încât să vă putem ghida cu privire la conceptele care influențează calcularea unui buget de curățare indiferent de compania pe care o alegeți.

Factorii care influențează bugetul de curățare

Curățenie convențională sau curățenie specială

După cum vă puteți imagina, curățarea unei locuințe nu implică aceleași procese de curățenie și substanțe de curățat ca într-un spital sau într-o fabrică . Anumite locații și facilități pot avea nevoi speciale de curățare și necesită intervenții mai complexe, toate acestea fiind reflectate în buget.

Exemple specifice de curățare specială pot fi curățarea ferestrelor înalte sau curățarea clădirilor industriale în care sunt manipulate mașini grele sau produse chimice, printre multe altele.

Cantitatea de metri pătrați

Cu cât suprafața de curățat este mai mare, cu atât vor fi necesare mai multe ore pentru fiecare intervenție și, desigur, costul va fi, de asemenea, mai mare. Pentru a da din nou un exemplu, putem înțelege că oferirea serviciilor de curățenie a unui garsoniere nu este același lucru cu oferirea serviciilor de curățare pentru o hală industrială .

Tipuri de suprafețe

Dacă există suprafețe diferite, curățarea nu poate fi continuă și va necesita mai multă muncă și puțin mai mult timp. În plus, pot exista suprafețe mai delicate sau cele cu nevoi speciale de curățare: podele speciale, covoare în case și birouri, etc.

Dificultate generală de serviciu

Acesta este un concept mai general, dar, cunoscând compania sau casa noastră, ne putem da seama dacă procesul de curățare va fi ușor și rapid sau, dimpotrivă, va prezenta anumite complexități: echipamente delicate, substanțe periculoase, dacă trebuie utilizate echipamente de curățare performante, lucrători avansați, specializați, uniforme și mijloace de protecție personală. Cu cât curățarea este mai complicată, cu atât bugetul este mai mare.

Frecvența serviciului

După cum este evident, o intervenție specifică de curățare nu va avea același cost ca un serviciu zilnic sau săptămânal de curățare și întreținere.

Distanta offset

Dacă lucrătorii companiei de curățenie trebuie să facă naveta la o distanță mai mare decât de obicei, acest lucru se va reflecta probabil în buget. Taxele de călătorie vor fi mai mari dacă este necesar să fie aduse echipamente grele pentru curățarea utilajelor, vehiculelor etc.

TVA

TVA sau taxa pe valoarea adăugată, nu implică nici un beneficiu pentru firma de curățenie care va prezintă bugetul, dar este inevitabil: trebuie să ne gândim că la prețul serviciilor pe care le solicită un client va trebui să se adauge un plus de 19%.

Alte concepte, oferte și reduceri

În sfârșit, ar trebui să avem în vedere și faptul că există companii care aplică suprataxe în funcție de metoda de plată pe care o alegeți și mai ales pentru plata în rate, dacă este disponibilă. În plus, există multe firme de curățenie care lansează oferte temporare, bonusuri de curățare și alte reduceri care pot face ca tarifele dvs. obișnuite să fie mult mai atractive.

Publicat in 03 Martie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti