Curatenie in bucatarie - 5 pasi pentru o bucatarie imaculata

Bucătăria este încăperea în care igiena joacă un rol extrem de important, dat fiind faptul că în această cameră gătești și iei masa, motiv pentru care siguranța ar trebui să fie pe primul loc. Cu toate acestea, curățenia în bucătărie este foarte greu de menținut, iar asta deoarece vorbim despre un mediu expus murdăriei, mai ales în timpul gătitului.

Ei bine, pentru o curățenie lună în bucătărie, absolut necesară pentru un trai sănătos și sigur, am pregătit 5 sfaturi de care trebuie să ții cont neapărat. Iată care sunt cei 5 pași pentru o bucătărie imaculată:

Frigiderul – un prim aparat care necesită atenția ta

Dat fiind faptul că acest aparat se face responsabil de păstrarea mâncării și alimentelor pe termen lung, fără dar sau poate îți dorești condiții optime pentru o păstrare în siguranță. Ei bine, iată un bun motiv pentru care ar trebui să începi curățenia în bucătărie cu frigiderul.

Dedică 20-30 de minute săptămânal pentru curățarea detaliată a frigiderului, iar astfel mediul din interiorul acestuia va fi mereu sigur.

Cu puțină atenție în ceea ce privește depozitarea corectă a alimentelor, va fi mai ușor de păstrat curățenia în frigider. Folosește recipiente pentru păstrarea mâncării, astfel încât frigiderul să fie cât mai ușor de curățat.

Aparatele pentru gătit sunt expuse mereu murdăriei

Cel mai adesea va trebui să te ocupi de curățarea aparatelor pentru gătit. Acestea vor fi murdărite adesea în timp ce faci mâncare deoarece asta este inevitabil.

Cu toate acestea, ai putea folosi folie de aluminiu pentru a proteja plita, iar astfel simpla sa înlocuire va garanta un mediu curat pentru gătit. De asemenea, încearcă să cureți aparatele pentru gătit după fiecare utilizare, astfel încât murdăria să nu se adune cu cât gătești mai mult.

O simplă lavetă umedă te va ajuta să le păstrezi curate, însă uneori poate fi nevoie de anumite soluții speciale. În comerț sunt o mulțime de opțiuni, așa că nu ezita să le încerci.

Mai mult decât atât, un cuptor incorporabil cu autocurățare te va ajuta foarte mult în îndeplinirea obiectivului de a păstra aparatele pentru gătit în condiții optime pe termen nedeterminat.

Curăță pardoseala zilnic

Firmituri, resturi de mâncare și diferite lichide ajung, în mod inevitabil, pe pardoseala din bucătărie. Acesta este un motiv pentru a te ocupa zilnic de curățarea sa. Fă-ți timp în fiecare final de zi să dai cu aspiratorul și mopul, iar astfel murdăria nu va atinge niciodată cote periculoase.

Iar dacă timpul liber îți lipsește cu desăvârșire, ai putea folosi un mop cu abur sau chiar un aspirator robot. Astfel, va fi mai ușor de păstrat pardoseala curată.

Mobila de bucătărie trebuie îngrijită frecvent

Nu numai pentru a o păstra în cele mai bune condiții, dar și pentru a ține murdăria departe. Adesea depozitezi diferite produse alimentare în interiorul dulapurilor, motiv pentru care este necesar un mediu curat și sigur. De aceea, acestea ar trebui curățate cel puțin o dată la două săptămâni.

Ferestrele din bucătărie au nevoie de atenția ta

Pentru a te putea bucura de un mediu luminos, curat și plăcut în bucătărie, ferestrele încăperii ar trebui curățate frecvent. Momentele petrecute în bucătărie vor fi mult mai plăcute atunci când ferestrele sunt curate, așa că ar trebui să le oferi atenție acestora cel puțin săptămânal.

Pune în practică aceste 5 sfaturi simple, dar foarte practice, iar astfel îți va fi mult mai ușor să păstrezi curățenia în bucătăria ta.

Publicat in 07 Februarie 2022

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti