Importanta si metodele de curatare a saltelelor

Vă petreceți o treime din viață dormind. Acest lucru înseamnă că, în medie, vă petreceți 318 luni din viață stând pe saltea, respirând orice se ascunde în saltea. Pe lângă acest lucru, în fiecare noapte, corpurile noastre produc aproximativ jumătate de litru de transpirație și exfoliază aproximativ un gram de piele. Salteaua dvs. poate deveni ușor casă pentru ciuperci, bacterii și acarieni de praf care se hrănesc cu piele moartă.

O saltea cu o dimensiune medie găzduiește aproximativ 2 milioane de acarieni. Nu este de mirare că, fără curățarea periodică a saltelei, aceasta se poate transforma în cel mai murdar lucru din întreaga casă.

Salteaua dvs. și calitatea aerului

Există multe surse de poluare a aerului din interiorul locuinței. Alături de vopsea, produse chimice de curățat și fum, calitatea aerului din casa dvs. poate să fie afectată și de acarieni de praf, gândaci, polen, mucegai, igrasie, viruși, bacterii.

Când luați în considerare cât de multă piele, transpirație și ulei produce corpul dvs. în fiecare noapte în timp ce dormiți și milioanele de acarieni de praf, ciuperci și bacterii care stau pe salteaua dvs., este ușor să vă dați seama de ce salteaua dvs. poate fi o cauză majoră de îmbolnăvire.

Curățarea temeinică a unei saltele durează ceva timp, dar vă poate ajuta să vă protejați sănătatea.

Iată ce implică curățarea saltelei în mod tradițional:

Aspirarea. Primul pas este aspirarea saltelei pentru a îndepărta celulele pielii, praful și resturile care se acumulează în timp. Pentru a evita depunerea noilor contaminanți pe saltea, trebuie utilizat un capăt de aspirat curat special pentru tapițerie.

Dezodorizare. Salteaua dvs. are probabil o cantitate mare de transpirație și praf în ea. La fel cum transpirația corporală miroase diferit la fiecare om în parte, așa și salteaua începe să-și dezvolte propria sa aromă după un timp. Dezodorizarea saltelei neutralizează orice mirosuri pe care le-ar fi dezvoltat.

Curățarea și îndepărtarea petelor. Petele de proteine din transpirație, sângele și alte lichide corporale pot provoca pete grave pe saltea, în timp ce se deplasează direct prin așternuturile dvs.. Îndepărtarea petelor este unul dintre aspectele care consumă mai mult timp în ceea ce privește curățarea saltelei, dar vă menține salteaua fresh.Curățarea cu aburi. Dacă aveți alergii sau pete dure pe saltea, curățarea profesională a aburului este un pas suplimentar care vă poate proteja sănătatea.

Cât de des trebuie să vă curățați salteaua?

Lenjeria de pat trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână pentru a reduce la minimum cantitatea de ulei, transpirație, piele și lichide care intră în saltea, în timp ce pernele trebuie curățate cel puțin de două ori pe an.

Când vine vorba de salteaua în sine, aceasta are nevoie de o curățare de două ori pe an sau o dată în fiecare sezon.

SFAT: Curățarea profesională a saltelelor este unul dintre cei mai ușori pași pe care îi puteți face pentru a vă proteja sănătatea și calitatea aerului pe care îl respirați, așa că nu ezitați să apelați la o firmă de curățenie profesională pentru acest serviciu.

Publicat in 05 Septembrie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti