Cum scapi de furnicile din casa

Apariția furnicilor în casă a fost întotdeauna un lucru foarte frecvent, atât în apartamente cât și în case, dar acest aspect a devenit chiar mai frecvent odată cu creșterea progresivă a temperaturilor. Astfel, în ultima perioadă, multe gospodării au găsit gazde nedorite în propria locuință - colonia de furnici. Prolifice și rezistente, aceste mici insecte pot deveni un adevărat dăunător în cel mai scurt timp.

Primul lucru de reținut este faptul că, așa cum spunem întotdeauna, prevenția este cea mai bună armă împotriva dăunătorilor precum insecte și alte animale. Adică, chiar dacă contextul este favorabil - vreme bună, căldură, umiditate - trebuie să ne asigurăm să nu facilităm în mod special oaspeții potențiali care vor să se cuibărească în casa noastră. Asta implică:

  • • Mențineți obiceiuri de curățare regulate și eficiente. Ar trebui să ne păstrăm casa cât mai curată posibil și, dacă nu avem timp, să angajăm un serviciu profesional de curățenie;
  • • Nu lăsați resturi de alimente acumulate în coșul de gunoi prea mult timp sau în afara frigiderului fără protecție;
  • • Protejați-vă casa cu bandă adezivă pe care o veți lipi în anumite zone care sunt des frecventate de aceste insecte etc.

Cum scapi de furnicile din casă?

Trebuie să eliminăm orice furnică solitară pe care o găsim prin casă. Dacă nu, în cel mai scurt timp, veți vedea multe alte furnici.

Achiziționați și utilizați produse concepute pentru a elimina furnicile. Multe magazine de curățare și magazine universale vând produse eficiente pentru combaterea furnicilor. Dar, în primul rând, trebuie să localizați locul din care acestea provin.

Distribuiți momeli prin casă. Micile capcane sau momeli despre care discutăm sunt semințe sau alte alimente care conțin o mică substanță nocivă: insecticid / boratul de sodiu. Furnicile le vor transporta în cuibul lor, și odată consumate, furnicile vor dispărea.

Angajați o companie de combatere a dăunătorilor sau o companie care se ocupă cu dezinsecție. Aceasta este cu siguranță cea mai bună soluție. Dacă infestarea cu furnici este larg răspândită sau este vorba în special de furnicile agresive, încercarea de a le elimina pe cont propriu va fi o pierdere de timp și,

pe termen lung, contraproductivă. Va trebui să contactăm profesioniști în eliminarea dăunătorilor care studiază problema noastră și aleg cea mai bună soluție.

Dacă este o infestare de furnici puțin răspândită, atunci ați putea încerca să:

-folosiți o soluție de clor cu apă în locurile în care apar furnicile deoarece sunt deranjate de miros, dar și de substanță

-folosiți pudră de talc în locurile în care acestea apar deoarece le deranjează mirosul și textura acesteia

-acoperiți găurile din care provin cu silicon sau orice alt material indicat pentru zona respectivă

- folosiți o soluție cu usturoi și apă / oțet cu apă / lămâie cu apă în locurile în care apar deoarece insectele nu suportă mirosul de usturoi, fiind astfel o alegere ideală și pentru alte tipuri de insecte sau dăunători

- folosiți mentă deoarece perturbă mirosul furnicilor și acestea nu mai simt mirosul de mâncare

Publicat in 01 Mai 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti