Curatenia de primavara: 7 trucuri pentru o casa imaculata in 7 zile

A sosit primăvara - ceea ce înseamnă că este timpul să vă aduceți casa în cea mai bună formă. O curățare bună, profundă, este o tradiție care nu numai că promovează starea de bine, menținându-vă mediul de odihnă și, mai nou, de lucru, curat și organizat, ci ajută, de asemenea, la o stare generală de bine și de confort pentru întregul sezon cald.

Am pregătit pentru voi câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru curățenia de primăvară, astfel încât să puteți reîmprospăta și curăța în profunzime casa pentru a o face să strălucească tot anul.

1. Îndepărtați petele de pe suprafața robinetului cu lămâie

În această primăvară, robinetele trebuie să fie curate și strălucitoare! Tot ceea ce trebuie să faceți este să frecați suprafața acestora cu zeama de la o jumătate de lămâie. Acidul citric ajută la eliminarea urmelor de apă dură. Apoi, utilizați cealaltă jumătate de lămâie pentru următorul nostru sfat.

2. Curățați cuptorul cu microunde încălzind sucul de lămâie rămas

Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie în 1/2 cană de apă și aruncați coaja rasă în amestec. Lăsați amestecul în cuptorul cu microunde timp de trei minute fără a deschide ușa. Aburul va îndepărta murdăria, astfel încât să puteți șterge cuptorul cu microunde mai facil.

3. Folosiți oțet alb pentru a îndepărta acumulările de calcar la bateria și capul de duș

Căutați modalități mai naturale de a vă curăța baia? Oțetul poate dizolva depozitele minerale care se acumulează în capul de duș în timp, provocând o presiune redusă și afectând debitul de apă. Umpleți o pungă de plastic cu oțet alb, fixați-o peste duș cu o bandă de cauciuc și lăsați-o peste noapte pentru a scăpa de acumulare.

4. Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu

Pur și simplu udați chiuveta și robinetul, presărați bicarbonat și frecați cu un burete. Dacă aveți nevoie de o putere mai mare de curățare, adăugați sare în bicarbonat de sodiu.

5. Despachetați hainele de primăvară / vară

Sertarele dvs. de la comodă sunt pline de haine de iarnă? Este timpul să le faceți lor celor pentru sezonul cald, dar nu oricum! În loc să așezați hainele pliate, organizați-le pe verticală pentru acces ușor. Puteți stoca hainele în cutii de pantofi pentru a păstra rânduri ordonate în sertare.

6. Cunoașteți tipul de țesătură de pe canapeaua sau covorul înainte de a le curăța

Nu vă stricați mobilierul tapițat folosind un produs de curățare greșit. Nu toate etichetele producătorilor indică ce tip de solvent se utilizează.

Etichete de curățare a tapițeriei:

  • • Cele care vă indică să folosiți soluții de curățare pe bază de apă.
  • • Cele care vă indică să folosiți solvenți de curățare uscată.
  • • Cele care vă indică să folosiți detergenți pe bază de apă sau solvenți de curățare uscată.
  • • Cele care vă indică să folosiți doar un aspirator sau o perie.

7. Înfășurați un prosop peste o mătură pentru a curăța locurile greu accesibile

Pânzele de păianjen și praful se pot aduna în colțurile camerei și pe ventilatoarele sau lustrele de pe tavan. Ștergeți-le prin fixarea unui prosop peste capul cu peri al unei mături. Praful și pânzele de păianjen se lipesc de pânză.

Publicat in 30 Martie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti