Atunci când cel mic vine pe lume după 9 luni de așteptat sosirea lui cu mari emoții, toată viața se schimbă: este plină de iubire și fericire, dar și de multe griji și preocupări. Poate să fie extrem de epuizantă viața cu un copil nou-născut din cauza dorinței tot mai mari de a îl proteja de bacterii, ciuperci și viruși, deoarece sistemul lui imunitar nu este atât de puternic pentru a face față acestor inamici ai imunității.
Vă anunțăm că cel mai important lucru pe care puteți să îl faceți pentru a menține sănătatea celui mic în condiții optime este curățenia. Curățenia atunci când în casă se află un prichindel este indispensabilă.
Fiind vorba de un nou-născut, sau chiar de un copil de orice vârstă, soluțiile folosite în procesul de curățare trebuie alese cu mare grijă, iar doctorii recomandă folosirea de soluții ecologice sau bio în locul celor chimice. De ce? Pentru că din cauza acestor soluții chimice cel mic poate dezvolta alergii, astm, și diverse boli care afectează căile respiratorii și plămânii.
Este foarte important să îi oferiți celui mic un mediu prielnic pentru o bună dezvoltare, așa că trebuie să aveți mare grijă la produsele pe care le alegeți pentru camera acestuia. Atunci când le alegeți trebuie să țineți cont de următoarele criterii:
• Produse de curățenie pe bază de plante. Desigur, aceste produse ecologice de curățat sunt de regulă mai costisitoare decât cele chimice, dar sunt cele recomandate de medici și specialiști pentru buna sănătate a celui mic.
• Fără miros. Produsele de curățat care au miros sunt nocive pentru cei mici deoarece parfumul emanat este chimic și dăunează căilor respiratorii, dezvoltând diverse probleme medicale. Bebelușii au oricum un miros al lor atât de frumos și de pur, încât nu trebuie să vă faceți griji că în cameră nu ar mirosi frumos.
• Curățare în profunzime. Produsele de curățat pe bază de plante igienizează de multe ori mult mai bine decât cele chimice și fără să dăuneze țesăturii sau materialelor. Trebuie să verificați dacă aceste produse omoară virușii și bacteriile pentru a îi oferi celui mic un mediu propice pentru o bună dezvoltare.
• Certificate de Societate Română de Pediatrie. Orice produs de curățare pe care îl folosiți atunci când aveți un copil este recomandat să fie certificat de către Societatea Română de Pediatrie. În acest mod puteți avea convingerea că sănătatea celui mic nu o să fie pusă în pericol.
• Împotriva alergenilor. Există pe piață produse de curățat ecologice care îndepărtează alergenii și trebuie să vă orientați după acestea pentru a elimina riscul ca cel mic să dezvolte alergeni în urma folosirii acestora.
• Folosirea pe suprafețe cu mâncare. Este important ca aceste produse să poată să fie folosite pe suprafețe pe care se pune mâncarea. În acest mod nu trebuie să vă faceți griji că mâncarea celui mic ar putea să fie contaminată sau dăunătoare.
Aceste criterii trebuie să le luați în calcul și atunci când vizați toate celelalte spații de curățat din locuință precum blatul de bucătărie, chiuvetă, masă sau grupul sanitar.
Afla acum cat este de simplu!
Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire