Curatenia, cartea de vizita a cafenelelor

Unele lucruri sunt sacre, iar curățenia în cafenele este, cu siguranță unul dintre ele. Există o vorba comună în industria HoReCa ce spune cam așa: „Curățați-o sau închideți-o!". Poate suna puțin agresiv, dar este un adevăr. Trebuie să rămâneți fideli acestui fapt pentru a prospera în această industrie mereu competitivă. Nu uitați că și cele mai mici greșeli pot duce la situații dezastruoase în relația cu cei care vă vizitează localul.

Pentru că imaginea contează, asigurați-vă că aveți curățenie în cafenele

Complexitatea problemei apare atunci când un anumit număr de obiceiuri sănătoase trebuie stimulate în cultura personalului. Așadar, va fi convenabil să adoptăm o viziune pe termen lung a acestui efort continuu, cu educație constantă, monitorizare și creativitate. Presupunerea este adevărată, întrucât întotdeauna va exista un spațiu sau un obiect care trebuie curățat mai mult sau mai des decât altul într-o cafenea.

De ce este importantă curățenia în cafenele?

Cât de importante sunt întreținerea și igienizarea în restaurante și cafenele? Aceasta este cea mai relevantă întrebare a zilei și suntem aici pentru a vă oferi un răspuns obiectiv.

În primul rând, să punem lucrurile în perspectivă: clienții pot oferi recenzii online în care își pot exprima aprecierea cu privire la localul dumneavoastră. Cu alte cuvinte, acum influența puternică a conținutului generat de utilizator vă poate fi împotrivă dacă utilizatorul nu are lucruri bune de spus cu privire la prezentarea localului.

"Lecția" este să începem să curățăm cafenelele mai des și mai bine înainte ca orice client să vină cu o recenzie de 2 stele. O recenzie de genul acesta ar putea vorbi despre cât de bună era cafeaua servită pe fețe de masă murdare.

Curățenia își are sacrificiile și recompensele ei. Da, poate fi vorba despre efort fizic în cazul în care vă veți ocupa de curățenie pe cont propriu, însă nu și apelând la o firmă de curățenie din București. În ceea ce privește partea pozitivă, veți avea ocazia să constatați că majoritatea clienților vor considera că salubritatea este o forță principală atunci când vorbim despre primele impresii.

Acesta este motivul pentru care ne bucurăm să vă împărtășim cele 4 sfaturi pentru curățarea cafenelelor. Acestea va vor face viață mai ușoară, iar experiența clientului va fi mai plăcută. Gata? Începem!

Sfaturi pentru curățarea cafenelelor

1. Din nou, instruiți-vă personalul

Angajații sunt responsabili pentru a le oferi servicii excepționale clienților, a vorbi corect și a arăta adevărata lor pasiune pentru muncă. Același lucru este valabil și pentru igienizare; o echipă bine pregătită va reduce considerabil numărul de probleme și riscuri.

Spuneți-le cum funcționează întregul proces și cât de eficiente sunt tehnicile de curățare și întreținere. Fiecare cafenea este unică, iar toate acestea trebuie recunoscute încă din prima zi.

2. Pardoselile sunt foarte importante

Podele alunecoase sunt un detaliu nedorit. Acestea pot cauza vătămări și arăta faptul că ați efectuat o curățenie superficială, în grabă, podeaua neavând timp să se usuce în mod optim. Un studiu recent confirmă că 55% din accidentele de la locul de muncă se datorează acestor suprafețe nesigure.

Așadar, lăsați acest task pe seama unei firme specializate în astfel de servicii, întrucât asfel veți învăța și "tehnici de procedură" în cazul în care chiar va fi nevoie să curățați podelele în timp ce clienții se află în cafenea.

3. Micile detalii care (chiar) contează

Țineți minte că focarul E. Coli din 2015 aproape a scos din afaceri numeroase cafenele și restaurante? Da, dacă se întâmplă cu un brand de calibrul celor din străinătate, vi se poate întâmpla și vouă. Dar nu intrați în panică; dacă rămâneți vigilenți, aveți grijă de detaliile mai mari și mai mici, totul va fi bine. Vrem doar să evităm orice legătură cu alimentele contaminate.

După cum probabil știți deja, bacteriile sunt responsabile de producerea de toxine care pot face produsele alimentare (cafea boabe, ingrediente etc.) dăunătoare pentru consumatori.

4. Spuneți "NU" mopului tradițional!

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le veți vedea oriunde mergeți. Veți vedea cafenele care folosesc mopuri pentru a-și curăța podelele și asta trebuie să se schimbe imediat. Aceste instrumente capătă o reputație rea, deoarece pot acumula o mulțime de contaminanți. Ulterior, acești contaminanți sunt răspândiți, generând un mediu favorabil pentru germeni.

Firmele de curățenie folosesc produse eco și echipamente moderne care înlătura murdăria de prima dată, fără a reveni asupra suprafețelor. Din acest motiv, podelele rămân curate și igienizate.

Este nevoie de timp pentru a implementa un flux de lucru eficient pentru curățenie, dar este mai bine să începeți să vă îmbunătățiți activitatea mai devreme decât mai târziu! Și pe măsură ce restaurantul sau cafeneaua crește în dimensiune și relevanță, se va pune mai mult accent pe aceste tipuri de eforturi. Nu uitați să vă mențineți personalul instruit, instrumentele curate și alimentele bine depozitate.

Publicat in 05 Noiembrie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti