Ce presupune o curățenie în scările de bloc?

Poate nu mulți acordă atenție acestui aspect, dar curățenia efectuată în scara blocului este un semn de îngrijire și respect față de locatari. Mai mult, acum a devenit mai simplu ca oricând ca blocurile să fie întreținute optim mulțumită serviciilor de curățenie în scări de bloc implementate de firmele de curățenie din București și Ilfov. Grație investițiilor în cea mai bună tehnologie și a echipamentelor de top, astfel de servicii asigură rezultate eficiente, curățând, igienizând și conservând igiena scărilor de bloc pentru un timp îndelungat.

Iată, așadar, ce presupune curățenia în scările de bloc și prin ce se diferențiază acest serviciu de curățenia clasică pe care o efectuăm superficial cu mătura și mopul:

Curățarea scărilor interioare

Scări interioare din lemn

Scările de bloc din lemn sunt durabile și frumoase din punct de vedere estetic, dar necesită puțin mai multă atenție spre deosebire de scările metalice. Mai întâi, se curăță sau aspiră praful și resturile de pe scările din lemn, pornind de la capătul acestora și făcându-vă drum spre trepte în jos.

Odată ce măturarea este efectuată complet, scările pot fi șterse cu un burete umed. Apoi, suprafața lemnoasă trebuie uscată cu o cârpă moale pentru a evita scurgerea picăturilor sau a petelor ude care ar putea fi absorbite în lemn.

În cele din urmă, trebuie aplicată o soluție specială de curățare a lemnului. Asigurați-vă că alegeți un detergent special creat pentru suprafețele din lemn de esență tare și astfel trebuie respectate toate instrucțiunile de pe ambalaj. La final, se șterge cu mopul sau cu o cârpă umedă și se usucă cu o cârpă moale, curată și voilà, scara este ca nouă!

Scări interioare metalice

Scările metalice sunt lucioase și elegante, iar întreținerea acestora este destul de redusă. Se începe igienizarea cu o cârpă din microfibră sau o cârpă de praf de unică folosință pentru a îndepărta părul și praful animalelor de companie, spre exemplu.

Pentru urmele de murdărie de pe mânere sau pentru alte dâre, se poate utiliza o soluție ușoară de curățare. Se poate umple o sticlă cu pulverizator sau o găleată cu apă caldă și adăugați un săpun lichid de spălat vase sau un detergent pentru uz casnic universal. Evitați să utilizați produse de curățare dure sau de lustruire special concepute pentru mobilier, deoarece acestea pot lăsa în urmă reziduuri chimice care pot deteriora finisajul.

Scări din marmură sau granit

Dând un aer de stil și lux, marmura sau granitul este destul de ușor de curățat. Ideea care stă la bază este aceea de a trata suprafața ca și cum nu ar fi la fel de durabilă precum este. Ca orice suprafață, trebuie curățată imediat orice scurgeri de apă sau umiditate. Nu trebuie să fie utilizați detergenți abrazivi cu substanțe chimice puternice. Întotdeauna trebuie ales un detergent ușor, în combinație cu apă caldă pentru curățarea scărilor de granit sau marmură.

Curățarea scărilor exterioare

Scări din lemn exterioare

Cu îngrijirea adecvată, scările din lemn de exterior pot fi un element frumos și durabil în cadrul aspectului blocului. Expunerea la diferiți factori externi sensibilizează scara exterioară din lemn la condiții de uzură. De exemplu, umiditatea și căldura pot provoca dezvoltarea mucegaiului. De aceea, recomandarea specialiștilor Urgent Curat ar fi ca scara exterioară de lemn să fie curățată complet cel puțin o dată la șase luni.

Inițial, trebuie îndepărtat cu exactitate tot excesul de praf și murdărie. Apoi, se utilizează un echipament pompează aăa sub presiune pentru a îndepărta orice murdărie și resturi care pot fi blocate între crevase.

Utilizând o perie, poate fi aplicată o soluție de curățare a lemnului. Pentru siguranță, se poate aplica soluția de curățare aleasă într-o zonă mică înainte de a o aplica complet. Astfel, se poate testa soluția de lustruire a lemnului pentru a fi siguri că materialul nu este expus uzurii din cauza detergentului ales. Odată ce scările de bloc au fost curățate temeinic, trebuie utilizată mașina de spălare sub presiune pentru a clăti și a da zonei un timp de 36 - 48 de ore pentru a se usca.

Scări exterioare metalice

Scările metalice exterioare sunt durabile și practic nu necesită întreținere. Scara de bloc metalică poate fi curățată rapid, cu un jet de apă pentru a fi îndepărtată murdăria acumulată și totul este gata. Totuși, serviciile profesionale de curățenie în scări de bloc vor ajuta zona să fie nu doar curată, ci și igienizată, aspect extrem de important pentru locatari și animalele de companie. În ciuda întreținerii facile a acestor scări de bloc, există și aspecte pe care nu le putem remedia altfel, iar unul dintre acestea este chiar prezența germenilor și a bacteriilor în scara blocului.

Dacă nu sunteți familiarizați cu astfel de servicii, este indicat să alegeți o companie prestatoare de încredere, mai ales atunci când costul curățeniei în scara blocului este suportat de toți locatarii.

Urgentcurat.com oferă o gamă largă de opțiuni de igienizare ale scărilor de bloc interioare sau exterioare, în funcție de materialul existent. Pentru mai multe informații puteți accesa www.urgentcurat.com.

Publicat in 29 Iulie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti