Sfaturi pentru a avea o locuinta curata cu animale de companie

A deține animale de companie este o mare satisfacție pentru mulți oameni, dar curățarea unei case cu animale de companie este o treabă foarte dificilă. Animalele de companie precum câinii sau pisicile ne oferă multe momente de fericire, nu există nicio îndoială, dar implică și responsabilități.

Unul dintre cele mai evidente și, probabil, și cea mai laborioasă sarcină este păstrarea curată a spațiilor pe care le împărtășim cu ei. O adevărată provocare pentru mulți oameni, mai ales dacă există mai mult de un animal în casă, împreună cu adulți și copii.

Prin urmare, în acest articol vrem să vă oferim o mână de ajutor cu anumite trucuri esențiale, astfel încât curățarea unei case cu animale de companie să nu tulbure toate momentele bune pe care le petreceți alături de prietenii voștri blănoși.

1. Spălați animalul în mod regulat

Acest lucru se aplică în special câinilor și, deși pare evident, nu se face întotdeauna. Este adevărat că nu este recomandat să spălați câinii excesiv, dar ar trebui să o faceți cel puțin o dată pe lună, mai ales dacă aveți și copii mici.

Pentru a reduce problema părului de animal în casă, trebuie să periați animalul de companie cel puțin o dată pe săptămână. Miros urât al respirației poate fi combătut prin perierea dinților sau prin detartraj special făcut la veterinar.

2. Investiți într-un aspirator bun

Trebuie să aibă filtre speciale și să fie puternic, pentru a aspira părul și praful de pe podele, covoare, canapele și mobilier. Nu uitați că toate animalele își pierd părul, chiar și cele care au păr scurt, iar reziduurile pe care le conține (acarieni, salivă, pielea moartă etc.) părul pot provoca alergii și probleme respiratorii.

3. Cumpărați role pentru îndepărtarea părului și ustensile similare

Rolele realizate dintr-un material lipicios, în care firele de păr sunt prinse de ele, vor fi cel mai bun prieten, după aspirator. De fapt, există o gamă largă de ustensile care îndeplinesc această funcție: role, dar și mături, mopuri speciale, perii, mănuși, etc.

4. Atenție la colțuri și la pete

Fiecare animal de companie are propriile obiceiuri și hobby-uri. Există câini care își poartă jucăriile – cu resturi de mâncare – dintr-o parte în alta a casei, pisici care ating excesiv ferestrele, se joacă prin lenjeriile de pat și așa mai departe. Luați în considerare care sunt obiceiurile animalelor dvs. și ce impact au asupra păstrării casei curate. În acest fel, veți evita descoperirea resturilor de alimente în locuri neașteptate care ar putea aduce probleme cu dăunătorii, de exemplu.

5. Educați-vă animalul și pregătiți-vă casa

Prevenirea ajută la evitarea multor dureri de cap. Poate fi o idee bună să vă educați animalul să nu intre în anumite zone ale casei, precum dormitorul sau baia, ceea ce vă va economisi multă muncă și vă va permite să aveți zone libere de păr și murdărie.

Luați în considerare, de asemenea, posibilitatea de a acoperi canapelele cu huse speciale și de a îndepărta covoarele sau, cel puțin, de a le înlocui cu altele din materiale precum fibrele acrilice sau polipropilenice, care sunt mult mai ușor de curățat. Pe scurt: adaptați-vă casa pentru a vă ușura viața.

Publicat in 08 Iunie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti