Cu actuala pandemie, intreprinderile si persoanele fizice au mai multe responsabilitati atunci cand vine vorba de curatenie. Institutiile si locurile de adunari organizate primesc recomandari de la organizatiile de sanatate publica pentru a spori procedurile de dezinfectare astfel incat sa poata proteja in continuare sanatatea persoanelor care lucreaza, viziteaza sau ocupa o cladire sau un mediu public.
Procedurile de curatare includ, in general, 3 etape: curatare, igienizare si dezinfectare. Indiferent daca faceti curatarea singur sau incredintati aceasta responsabilitate unei companii profesionale de curatare, asigurati-va de faptul ca intelegeti diferenta dintre curatare, igienizare si dezinfectare:
Curatarea: indepartarea resturilor si a murdariei de pe suprafete. Ganditi-va la acest lucru ca la curatarea lucrurilor pe care le puteti vedea. Aceasta operatie reduce prezenta germenilor cu 80%. Curatarea trebuie facuta in toate zonele unui birou sau acasa.
Igienizarea: reduce prezenta germenilor la un nivel considerat acceptabil de autoritatile de sanatate publica. Se recomanda igienizarea in locuri unde exista contact cu alimente, cum ar fi bucatarii si zonele de luat masa.
Dezinfectarea: ucide si elimina virusurile si bacteriile in proportie de 99,999%. Este recomandat sa dezinfectati zonele care sunt in contact cu contaminantii si lichidele corporale, cum ar fi toaletele si toate zonele atinse frecvent, precum: manerele usilor si dulapului, intrerupatoarele, cesti de cafea, etc.
Nu uitati, igienizarea si dezinfectarea sunt ineficiente daca nu s-a efectuat curatarea mai intai. Dezinfectantii nu pot distruge germenii atunci cand este prea multa murdarie!
Orientati-va catre produse de curatat bio
Atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, nu trebuie sa ne indepartam de la nicio regula. Astfel, este foarte important sa folositi numai produse de curatat ecologice. De ce?
Spalati bine carpele folosite
Este foarte important sa spalati cu multa grija carpele folosite in fiecare proces deoarece acestea pot avea bacterii si virusi pe suprafata lor sau adanc in tesatura.
Efectuati acest proces cel putin o data pe saptamana
Este important sa realizati procesele de curatare – igienizare si dezinfectare cel putin o data pe saptamana. Daca lucrati de acasa in aceasta perioada, este foarte important sa realizati curatarea de cel putin doua ori pe saptamana.
Afla acum cat este de simplu!
Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire