6 sfaturi simple pentru a asigura curatenia in bucataria dumneavoastra

Iată de ce curățarea bucătăriei într-un mod corect este esențială pentru sănătatea familiei:

Bucătăria este locul în care creați preparate sănătoase și apetisante pentru familia dumneavoastră, inclusiv pentru cei mici. Iată 6 sfaturi ușoare pentru a menține bucătăria curată și pentru a vă asigura că familia dumneavoastră este mereu sănătoasă.

Folosiți un coș de gunoi cu capac: gunoiul menajer este un teren de reproducție pentru dăunători, iar aceștia pot răspândi o serie de boli. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că utilizați un coș de gunoi cu capac sau cel puțin unul pe care îl puteți acoperi noaptea. Un capac va împiedica pătrunderea mirosul în aer, astfel încât să nu atragă dăunători.

Curățați chiuveta cu un detergent bun, zilnic: Aceasta este o zonă în care spălați ustensilele folosite. Dar doar pentru că vă spălați vasele acolo, nu trebuie să credeți că chiuveta este curată. Cu ulei, grăsime, sânge (în cazul alimentelor non-vegetariene), particule alimentare și alte resturi care vă acoperă chiuveta, în special în colțuri - aceasta devine un teren de reproducere pentru ciuperci și bacterii care provoacă infecții și alte boli.

Ștergeți bine suprafețele după utilizare: Blatul pe care îl utilizați pentru a tăia carne și legume este un alt loc care necesită atenția dumneavoastră. Acest lucru este din cauza faptului că, pe măsură ce tăiați legumele și carnea, sângele și alte sucuri tind să se adune în anumite zone, ceea ce face ca acesta să fie un loc propice pentru bacterii care provoacă infecții. De asemenea, dacă vărsați lapte sau alte substanțe pe blat și nu îl curățați corespunzător, acesta poate deveni rapid un loc de reproducere pentru bacterii și ciuperci, din cauza proteinei și zaharurilor pe care le conțin aceste alimente. În plus, murdăria va atrage și alți dăunători. Așadar, asigurați-vă că ștergeți blaturile și chiuveta cu o cârpă și substanțe adecvate în mod regulat.

Curățați crăpăturile din bucătărie: colțurile chiuvetei, blatul, rosturile de pe podeaua și pereții bucătăriei tind să colecteze murdărie, grăsime și particule alimentare. În timp ce acest lucru este absolut normal, este esențial să curățați aceste zone cel puțin o dată pe săptămână.

Curățați scurgerea de două ori pe lună: Scurgerea poate părea curată din exterior, dar cu resturile de mâncare și alte materiale care se varsă în scurgere în mod regulat, devine casă pentru dăunători. Aceste particule alimentare se atașează de pereții scurgerii. Prin urmare, este bine să curățați scurgerea cu un produs de curățare adecvat cel puțin de două ori pe lună. În cazul în care scurgerea este înfundată, asigurați-vă că o deblocați și o curățați cât mai curând posibil pentru a preveni revărsarea.

Curățați regulat frigiderul și cuptorul cu microunde: frigiderul și cuptorul cu microunde sunt două locuri care sunt adesea ignorate, dar sunt terenuri de reproducere pentru bacteriile și virușii care pot provoca infecții pe cale alimentară.

Publicat in 05 Februarie 2020

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti