Reguli pentru curatenia in apartament

Probabil că toată lumea este familiarizată cu emisiunile de la televizor care vizează curățarea locuințelor, unde, de cele mai multe ori, proprietarii locuiesc în adevărate focare de infecție sau în case pline de lucruri total inutile. Este bine să nu se ajungă în nici una dintre situații, de asemenea, este și mai bine să vă păstrați locuința curată, îngrijită și aerisită. Trebuie să faceți regulat curatenie in apartament si la fel de important este să folosiți produse potrivite și speciale nevoilor dvs.

A face curatenie in apartament nu este cea mai distractivă și interactivă formă de a petrece timpul, cu toate acestea, dacă faceți curățenie des, aceasta nu ar trebuie să vă ia foarte mult timp. Iar pe lângă toate aceste aspecte este demonstrat științific cât de dăunător poate fi un mediu murdar pentru starea fizică și psihică a individului care locuiește acolo.

Vizita neașteptată a unor prieteni, în timp ce apartamentul este dezordonat nu este un sentiment prea plăcut, cu toții am trecut prin asta măcar o dată. Pentru a evita această situație, din fericire, tot ceea ce aveți nevoie este un plan pentru curățarea apartamentului și apoi să vă apucați de treabă.

Concentrați-vă pe camerele unde circulați cel mai des, dar nu neglijați restul camerelor. Acordați atenție sporită colțurilor și locurilor care nu sunt la vedere, acolo se strânge cel mai mult praf, fiind locurile unde microbii se înmulțesc și vă pot periclita sănătatea.

În principiu aveți nevoie de: produse de curățare, săpun, bureți, saci de gunoi, detergenți speciali, spray-uri de curățare, spumă pentru curățarea băii, prosoape de hârtie etc. Este important să aveți produse profesionale și, nu uitați, dacă aveți animale sau copii este foarte important să folosiți produse speciale, deoarece ei sunt mai sensibili la compușii chimici pe care produsele de curățenie le au în compoziție. Iar dacă vă doriți să mai reduceți din toxicitatea acelor produse, indiferent dacă aveți animale sau copii, puteți achiziționa produse eco-friendly.

Așadar, nu ar trebui să găsiți prea multe scuze pentru a amâna curățenia din apartament, în cazul în care nu aveți timp, puteți apela la o echipă profesionistă de curățenie.

Dar, totuși, iată câteva sfaturi importante pentru o curatenie corespunzătoare a apartamentului:

Baia

Baia este una dintre cele mai folosite camere din casă și, de asemenea, este locul în care umiditatea este crescută deci are riscul cel mai mare în a deveni căminul microbilor, mucegaiului și a altor elemente care dăunează sănătății. Începeți cu țevi, tuburi, chiuvetă, cadă, faianță, oglinzi, toaletă, chiar și deasupra rezervorului de toaletă. După îndepărtarea prafului, pulverizați toate suprafețele cu un produs de curățare spumant și lăsați-l să acționeze câteva minute. În acest timp puteți acorda atenție altei camere. După ce lăsați produsul să acționeze o perioadă, veți observa cum acele pete greu de curățat sunt foarte ușor de șters.

Aranjați toate lucrurile pe care le aveați într-un mod organizat și îngrijit.

Asigurați-vă că baia este primul și ultimul loc pe care îl vizitați în timpul sesiunii de curățare. Dacă aveți un micuț aspirator de mână, puteți să-l utilizați pentru a aspira părul sau praful rătăcit.

Dormitor

Strângerea patului ar trebui să fie prima dvs. prioritate - este o acțiune simplă care face, de fapt, toată casa să arate mult mai îngrijită. Toată lumea are un scaun în casă, mai ales în dormitor, la fel cum aproape toată lumea are același scaun plin cu haine. Asigurați-vă că orice îmbrăcăminte de pe podea, de pe birou sau de pe scaun se îndreaptă direct spre coșul cu rufe.

Duceți toate obiectele care nu au ce căuta în dormitor la locul lor, mai ales ceștile, bolurile, orice farfurie etc. De asemenea, asigurați-vă că le puneți în mașina de spălat vase sau că le puneți în chiuvetă pentru a le spăla.

Bucătăria

Odată ce toate vasele murdare din apartament se află în bucătărie, asigurați-vă că acestea sunt curățate. O bucătărie murdară este un loc perfect pentru găndaci și insecte, lucru pe care nu vi-l doriți.

Folosiți șervețele dezinfectante, prosoape de hârtie, un pulverizator special și ștergeți toate suprafețele din bucătărie. Acest lucru este deosebit de important, până la urmă acolo vă preparați mâncarea. Dar, mai este un loc important, deoarece dacă aveți oaspeți, ar fi un lucru mai puțin plăcut să vadă dezordine în bucătărie. Masa de bucătărie este, de asemenea, cunoscută pentru dezordine, așa că asigurați-vă că totul este pus la locul său.

Sufrageria

Dacă aveți oaspeți există o șansă mare ca ei să petreacă mult timp în camera de zi, deci este esențial să nu uitați această cameră. Asigurați-vă că eliminați orice aglomerație de pe masă sau din bibliotecă. Apoi, redați podelelor strălucirea, aspirați-le, măturați-le și dați cu mopul.

Nu uitați că intrarea în apartamentul dvs. este un punct de primă importanță pentru chei, pungi, pantofi și alte elemente, de obicei, lăsate acolo. Trebuie puse în ordine și trebuie să fie organizate frumos!

În cele din urmă, faceți sesiunea de curățenie cât mai distractivă posibil. Puneți muzică, dansați, îmbrăcați-vă amuzant s.a.m.d., este important doar să fiți productiv și să faceți curățenie!

Publicat in 01 Iulie 2019

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti