Cum scapi de gandacii de bucatarie

Gândacii din bucătărie nu sunt bineveniți. Desigur, în orice altă parte a casei sunt enervanți, dar în bucătărie afectează siguranța alimentelor și, prin urmare, sănătatea familiei. Fără îndoială, alimentele pe care le stocăm în bucătării le fac o destinație foarte atractivă pentru tot felul de insecte, de la muște și gândaci până la gărgărițe.

Multe insecte se hrănesc cu resturi din gunoi, resturi din pahare, farfurii și chiar condimente. Cele mai frecvente sunt gărgărița de făină, gândacul din cereale și gândacul negru de bucătărie. Acesta din urmă în starea sa adultă poate ajunge la 1,3 cm, iar aripile sale lungi sunt gri deschis și maro cupru. Ciclul său de viață poate fi de doar 25 de zile și printre alimentele sale preferate se numără, pe lângă orice tip de făină, nuci, lapte praf, ciocolată, mâncare uscată pentru câini etc.

Cum scapi de gândacii de bucătărie?

În primul rând trebuie să acordăm o atenție specială dacă folosim insecticide. În unele cazuri, remediul poate fi mai rău decât boala dacă contaminăm o parte a alimentelor cu insecticid.

Dacă găsim insecte adulte, trebuie să ținem cont de faptul că uciderea lor nu este soluția definitivă, deoarece este probabil ca larvele noi se pregătească să ia locul părinților lor dispăruți în luptă. Trebuie să găsim sursa infecției și să scăpăm complet de alimentele care ar fi putut fi în contact cu insectele.

Sertarul sau dulapul care a adăpostit oaspeții noștri nedoriți trebuie igienizat cu produse de curățare fără a lăsa resturi de alimente care pot conține ouă sau larve care, deși acum sunt invizibile, sunt germenul unei noi probleme pe termen lung.

Dar dacă dăunătorul a scăpat de sub controlul - ceea ce, din păcate, se poate întâmpla cu ușurință - cel mai bine este să uităm de produsele și remediile casnice și să contactăm o companie profesională de combatere a dăunătorilor care se ocupă de dezinsecția totală a bucătăriei, mai ales dacă vorbim despre o bucătărie de restaurant. Amânarea timpului pentru apelarea unui profesionist nu este niciodată o idee bună, iar pe termen lung ar putea fi mult mai scumpă.

Cum să prevenim apariția gândacilor de bucătărie?

Soluția este de a aplica măsuri preventive care îngreunează accesul gândacilor la alimentele din bucătărie.

Enumerăm mai jos câteva dintre măsurile recomandate de către specialiștii noștri:

  • • Protejați ferestrele din zonele alimentare cu plase anti insecte.
  • • Ușile trebuie ținute închise și să aibă cât mai puțin spațiu posibil între bordură și sol.
  • • Coșurile de gunoi trebuie întotdeauna acoperite și, odată golite, trebuie curățate și dezinfectate corespunzător.
  • • Atât structura, cât și sistemul de drenaj al canalelor de scurgere trebuie să aibă grătare metalice.
  • • Evitați zonele de umiditate sau bălțile de apă sau lichide.
  • • Evitați să depozitați tot ceea ce nu este necesar pentru a preveni crearea de refugii și zone de cuibărit.

În cele din urmă, trebuie să avem în vedere că ambalajul original al produselor pe care le depozităm (făină, de exemplu), nu sunt nicidecum etanșe. Acțiunea anumitor insecte duce la pătrunderea acestora pentru a ocupa o casă caldă unde pot prolifera în largul lor. Prin urmare, cel mai bun mod de a păstra anumite alimente va fi păstrarea lor în recipiente din sticlă sau metal care sunt rezistente la orice eroziune externă.

Publicat in 07 Iunie 2021

Afla acum cat este de simplu!

Toti specialistii nostri beneficiaza de cea mai buna pregatire

978
Proiecte
7351
Clienti multumiti